Читај ми!

Гојковић: Неопходно је да све жртве сексуалног насиља имају јасну подршку свих нас

Министарка културе и информисања Маја Гојковић је рекла да је исповест младе глумице Милене Радуловић, која сведочи о стравичном сексуалном насиљу које је преживела у познатој школи глуме, са разлогом узнемирила читаво наше друштво и показала да је сексуално насиље над децом и женама присутно, често прикривено и зато је неопходно да све жртве имају јасну подршку свих нас у борби коју воде.

Маја Гојковић пружа "велику подршку Милени Радуловић и свим другим девојкама које су прошле кроз патњу и тортуру", наводи се у саопштењу Министарства.

"Уједно им одајем захвалност на храбрости и одлучности да проговоре о овом тешком искуству. Ово је важно не само због Милене, већ и због свих девојака и жена које су се налазиле или налазе у оваквој ситуацији, посебно из света културе које су често жртве насиља о коме се у свету културе Србије све више говори", наведено је у саопштењу Гојковићеве.

Министарка културе је навела да је на "читавом друштву сада да их подржи, а на надлежним органима да хитно и ефикасно реагују у овом случају".

"Зато поздрављам већ прве реакције државних органа и очекујем да овај случај добије и судски епилог, како би одговорни сносили законске последице и санкције, а наше друштво послало јасну поруку да је свима да сексуално насиље над девојчицама и женама неприхватљиво и не може остати некажњено", истакла је Маја Гојковић.

МУП је саопштио да је у Београду ухапшен власник школе глуме због сумње да је сексуално напаствовао пет ученица од 2012. до 2020. године, а глумица Милена Радуловић (26) је у разговору за Блиц навела да ју је осумњичени силовао када је имала 17 година.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи