Читај ми!

Трајковићи са седморо деце живе у 40 квадрата, сваки дан борба за нормалан живот

Супружници Трајковић из Доње Трнице код Трговишта имају седморо деце – пет дечака и две девојчице. Живе у четрдесетак квадрата у две просторије, од дечјег додатка и социјалне помоћи. Празничне атмосфере у њиховој кући нема, сваки дан им је борба за нормалан живот.

Немају новогодишњу јелку, нису добили ни поклоне, а дечаци кажу стидљиво – воле слаткише и играчке. Њихове новогодишње жеље су исте као и свакодневне.

Син Сава Трајковић каже да би волео да има купатило, јер се купа у кориту.

"Немам интернет, немам компјутер, не могу да учим онлајн", рекао је други син Јован.

Златан и Јелена Трајковић са седморо деце, пет дечака од три до 14 година и две тромесечне девојчице, живе у 40 квадрата. У једној соби у три кревета спавају сви, само бебе имају своје креветиће.

И мајка Јелена Трајковић каже да им је неопходно купатило. Веш-машину су купили сакупљајући печурке. Од тога и од дечјег додатка и социјалне помоћи живе Трајковићи. Имају и двадесет коза, а оцу Златану у пословима помажу синови.

"Механизација нам треба, лепо би било када бих чувао још десет-двадесет коза, да имам децу да храним. Била је поплава, штала се срушила, нешто сам преправљао. Бедно се живи", рекао је Златан.

Трајковићи су септембра прошле године, од Општине у Трговишту добили на коришћење стан од 76 квадрата. Не могу да живе у њему, кажу, јер немају струју, не желе ни да напусте свој дом, ни животиње које имају.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво