Читај ми!

Новчане донације за Хрватску преко Црвеног крста Србије

Црвени крст Србије отворио је наменски динарски рачун за прикупљање новчаних донација за помоћ становништву у Хрватској у регијама Петриње, Сисак, Глина и околних насеља које је јуче погодио земљотрес.

Број рачуна, са назнаком "За помоћ становништву пострадалом од земљотреса у Хрватској", је 200-2627491301033-49, код Банке Поштанска штедионица а.д. Београд.

Како најављују, Црвени крст Србије ће прикупљена средства по утврђивању јасне намене њиховог коришћења у хуманитарне сврхе пренети хрватском Црвеном крижу.

Из Црвеног крста Србије наводе да су у сталном контакту са Хрватским Црвеним крижом који учествује у акцијама спасавања и збрињавања угроженог становништва и пружа хуманитарну помоћ грађанима у угроженим подручјима који су остали у својим домовима или им је обезбеђен привремени смештај.

Хрватски Црвени криж прикупља податке о потребама угроженог становништва са циљем сагледавања њихових потреба о којима ће у најкраћем року известити јавност.

Најефикаснији начин пружања помоћи је путем прикупљања новчаних средстава којима би се обезбедила набавка јасно дефинисаних артикала хуманитарне помоћи и на најбржи начин била достављена онима којима је намењена, поручују из Црвеног крста.

За случај потребе обезбеђења других артикала хуманитарне помоћи Црвени крст Србије је припремио листу сопствених залиха артикала и обратиће се, уколико то буде потребно, друштвено одговорним компанијама да понуде сопствене залихе.