Читај ми!

Фондација "Новак Ђоковић": Дуплираћемо сваку вашу донацију за вртиће

Да ли сте знали да у Србији тек свако друго дете има приступ квалитетном раном образовању? Како би поправила ову статистику и подстакла људе да препознају значај улагања у рани развој, Фондација "Новак Ђоковић" трећу годину заредом организује донаторску кампању "Сезона даривања". Оснивачи фондације, Новак и Јелена Ђоковић и ове године дуплираће сваку уплату.

Циљ овогодишње кампање, која ће трајати до краја јануара, је прикупљање средстава за отварање два вртића у селима Вајска и Љубиш.

Према речима Јелене и Новака, основни циљ је да у наредних 10 година свако дете у Србији има приступ вртићу.

"С обзиром на ситуацију са пандемијом, ове године превасходно смо били окренути здравству и кроз наше донације покушали смо да помогнемо здравственим установама у Србији. Међутим, наш примарни циљ и даље је улагање у децу и њихову будућност. Наша земља пуна је правих малих бисера, али нажалост у мањим срединама, они често не могу да развију свој пуни потенцијал, јер немају приступ раном образовању", наводе Новак и Јелена Ђоковић.

Истичу да је ова година додатно показала колико је важно да деца похађају вртић, нарочито у ситуацији када су родитељи принуђени да раде од куће, па нису у могућности да се адекватно посвете деци.

"Међутим, не треба заборавити да има и оних који немају могућност да иду у вртић ни у нормалним околностима. Зато нам је ове године циљ отварање нових вртића у селима Вајска и Љубиш који ће примити укупно 105 малишана. Свако од ових места има своју посебну причу и желимо да их уз подршку свих оних који верују у нашу мисију испричамо целом свету. Зато смо одлучили да и ове године дуплирамо сваку вашу донацију", изјавили су Новак и Јелена Ђоковић.

На сајту фондације можете да изабрате ком тиму желите да донирате – тиму Вајска или тиму Љубиш. Осим овим путем, за све кориснике ВИП, Теленор и Телеком мобилних оператера отворен је посебан хуманитарни број 2205, који симболично представља датум Новаковог рођендана, а цена поруке износи 100 динара.

Бренд "Донеси" се већ придружио тиму Вајска и заједно са Фондацијом "Новак Ђоковић" покренуо иницијативу "Донеси још један вртић у Србију". У оквиру ове акције корисници ће моћи приликом наручивања да донирају средства уз помоћ којих ће Фондација отпочети изградњу вртића у селу Вајска.

Како бисте се укључили у кампању #donesiradost све што је потребно да урадите јесте да приликом плаћања своје наруџбине на Донеси апликацији или сајту, одаберете опцију плаћање картицом, кликнете на дугме "желим да учествујем у кампањи Донеси још један вртић у Србију" и одаберете износ своје донације.

Изградња и адаптација вртића са циљем стварања безбедне и подстицајне средине у којој деца могу да расту, развијају се и уче, један је од најважнијих пројеката Фондације "Новак Ђоковић".

Захваљујући овој иницијативи до сада је реконструисано и опремљено 45 вртића широм Србије, помоћ је добило више од 30.000 деце, обучено је 1.600 учитеља/васпитача и подржано 4.500 родитеља.

Фондација "Новак Ђоковић" заједно са њеним оснивачима, Новаком и Јеленом Ђоковић, у протеклих 14 година уложила је 13 милиона евра у програме и пројекте који су усмерени на рани развој.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво