Читај ми!

Београд опет међу градовима са најлошијим квалитетом ваздуха, може ли кошава да одува загађење

Београд је током дана, према подацима “Ер вижуала“, био најзагађенији град у свету. Током дана кошава је раздувала загађење, тако да је српска престоница међу 20 градова са најлошијим квалитетом ваздуха. Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље каже за РТС да су у Београду два најзначајнија извора загађујућих материја - саобраћај и кућна ложишта.

Андреј Шоштарић је у Дневнику РТС-а изјавио да је целог дана било загађујућих материја ПМ-10 честица које су ишле и до неколико стотина микрограма по метру кубном.

"Али током дана како су се мењали карактеристике атмосфере и почео да дува ветар, оне су из сата у сат падале и сада су оне на веома ниском нивоу, од 30 микрограма по метру кубном и може се рећи да је ваздух доброг и одличног квалитета", истакао је Шоштарић.

Истиче да су у Београду два најзначајнија извора загађујућих материја - саобраћај и кућна ложишта која користе дрва у угаљ.

"Кошава обично дува неколико дана, па очекујемо да ће ваздух бити доброг квалитета", напомиње Шоштарић.

Напомиње да се на интернету на сат времена објављују подаци о квалитету ваздуха, па свако може да се информише у реалном времену.

Савет хроничним болесницима је да избегавју боравак на отвореном када је квалитет ваздуха најлошији.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво