Читај ми!

Вучић: Настојимо да помогнемо малој Аники Манић

Председник Александар Вучић истакао је да држава покушава да помогне сваком оболелом детету колико може, те да настоји да помогне и малој Аники Манић, како би отишла на лечење у Будимпешту.

Александар Вучић наводи да је министар иностраних послова Никола Селаковић разговарао са својим мађарским колегом Петером Сијартом о случају Анике Манић.

"и верујем да ћемо решити питање Аникиног одласка у болницу у Мађарску, да ће нам помоћи. Ми ћемо обезбедити превоз, државним авионом, да малу Анику пре 15. децембра пребацимо у Будимпешту", рекао је Вучић.

Вучић је, на констатацију да је лечење деце СМС порукама један од аргумената опозиције против њега, иако је то пракса и у свету, поготову када су у питању терапије нерегистрованим лековима, подвукао да се готово у свим западним земљама такви болесници лече СМС порукама.

"Поносан сам на чињеницу што смо у последњим годинама предузели много тога, посебно за децу оболеле од спиналне мишићне атрофије. Од јуна 2018, када сам примио мајке оболеле деце увели смо лек Спинраза. Реч је о скупим терапијама. У првој години државу болесник кошта 540.000 евра, а у свакој години до краја живота по 270.000 евра. Данас лечимо 37 деце на такав начин државним новцем и тим лековима. Ти који критикују нису давали никакве лекове", истакао је председник.

Указао је да постоје и друге болести и компликованије изражене болести.

"Гледамо да се бавимо сваким дететом, да помогнемо колико је то могуће. Видели сте да једна Данска не може са лакоћом да помогне, јер лек није регистрован. Гледамо и како да помогнемо девојчици Аники Манић", указао је Вучић.

Поручио је да ту врсту лицемерја који исказују они који су шест пута мање помахали у лечењу деце не разуме, као ни моралне придике данашњим властима које гледају да се изборе за свако дете.

"У многим западним земљама неће да погледају болеснике ако не платите, кревет за корону наплаћују по 20. 000 евра на дан. Kод нас је све бесплатно, а такав здравствени систем држава мора да издржи", закључио је председник.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво