Читај ми!

На Сави ниче нови мост који ће повезати Срем и Семберију

Изградња деонице пута Кузмин-Сремска Рача, у оквиру ауто-пута Београд-Сарајево, биће завршена до октобра 2022.године. То је, после обиласка радова на мосту на Сави и разговора са извођачима, најавила председница Владе Ана Брнабић.

На градилишту моста укупне дужине 1.310 метара, који ће преко Саве повезати Срем и Семберију, али и читав регион, ангажовано је 300 радника и 115 грађевинских машина. Да би се обале спојиле што пре, раде и викендом.

На Сави је у току градња главног обалског стуба. Биће их урађено укупно 25 – 13 са српске, 10 са стране БиХ, док ће два бити у реци. Како је најављено, идуће године, почеће градња ауто-пута.

Изградња важне регионалне трасе коштаће 250 милиона евра и то је пројекат јединства и заједничког напретка, најављује ресорни министар.

"Да се овом саобраћајницом повежемо и на међународне линије и да Београд, Сарајево, Тузла, Бањалука, Бијељина буду никад ближе. То је оно чему тежимо, свесни колико инвестирање у путну привреду значи не само за саобраћај, него за подизање целе економије", каже Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Паралелно с том, у оквиру ауто-пута Београд-Сарајево, ради се и пројектовање друге деонице Пожега-Котроман, каже премијерка.

Процењује се да ће коштати око 800 милиона евра. Уз оцену да је цео пројекат амбициозан, напомиње да само јак и повезан регион значи бољи живот грађана у тешким временима.

"Али управо у овим временима је важно да се настави рад, посао, да покажемо нашим грађанима да живот наставља да тече, обилажећи сва ова градилишта показати грађанима Србије да постоји сутра и да ће све ово проћи и да ће Србија изаћи као победник из свега овога", наводи премијерка Ана Брнабић. 

Пројекат је, каже, коцкица у мозаику импламентације програма Владе 2020 – 2025.

"Наш циљ је да 2025. године просечна плата у Србији буде 900 евра, да просечна пензија буде између 430 и 450 евра. До тога долазимо импламентацијом програма Србија 2020 – 2025", истиче Брнабићева. 

Премијерка наглашава значај партнерства са Турском у таквим пројектима и најављује наставак сарадње на деоници Пожега – Котроман.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво