Читај ми!

Мобилни рендген апарат за болницу у Грачаници

Клиничко – болничком центру Приштина са привременим седиштем у Грачаници уручен је рендген апарат, чија ће мобилност олакшати преглед пацијената везаних за кревет, нарочито у време погођено короном.

Мобилни рендген је донација Републичког фонда за здравствено осигурање уз сарадњу Канцеларије за КиМ. Апарат са истим карактеристикама уручен је јуче и Здравственом центру Гњилане са седиштем у Пасјану.

Захваливши се на донацији, директор КБЦ у Грачаници Братислав Лазић рекао је да је мобилни рендген апарат вишеструко значајан, не само у актуелној епидемији ковидом 19 већ и када она буде прошла.

"Имаће значаја и у нашем стандардном раду јер ми и поред ковид пацијената лечимо и пацијенте од других болести. Нарочито ће нам бити користан и биће употребљаван у операционој сали везано за различите интероперативне рендгенолошко-дијагностичке процедуре, које су такође веома важне и актзуелне", рекао је Лазић.

Наводи да у КБЦ-у у Грачаници "стабилно функционишу и да имају све што им је неопходнпо и потребно".

"Сигуиран сам да ће то захваљујући Републици Србији и свим органима Републике Србије који брину о нама бити настављено и даље у континуитету", казао је Лазић.

Према последњим анализама у Грачаници и околини корона вирусом инфицирано је још девет особа а у ковид одљењу у Лапљем селу на лечењу је 48 особа.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво