Читај ми!

Треће основно јавно тужилаштво под надзором због пријава против директора школа

Апелационо тужилаштво у Београду је започело поступак хитног надзора рада Трећег основног тужилаштва, које је од полиције затражило да обави разговоре са директорима школа у вези заштитиних епидемиолошких мера, ради утврђивања свих околности у вези радњи које су предузете у том случају и њихове основаности у складу са законом.

У случају утврђивања пропуста и нестручног рада поступајућег заменика јавног тужиоца, биће предузете даље мере и радње о чијем исходу ће јавност бити благовремено обавештена, наводи се у саопштењу Апелационог тужилаштва.

Истиче се да је то тужилаштво наложило да се прекине свако даље поступање у том предмету, а посебно да се директори одређеног броја школа у Београду не позивају на разговор у надлежне полицијске станице.

У саопштењу достављеном Танјугу, Апелационо тужилаштво је такође позвало све грађане да се у потпуности придржавају свих мера које су наложене од стране надлежних државних органа ради сузбијања епидемије проузроковане ширењем вируса ковид 19.

Кривичне пријаве против директора основних школа, јер су тражили од запослених и ученика да носе маске, поднео је председник Синдиката запослених у полицији Дејан Ђукић, Вишем јавном тужилаштву у Београду које се огласило ненадлежним за поступање по њима и пријаве проследило основним тужилаштвима.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је тим поводом покренуло поступак и затражило од полиције да испита директоре школа у својству грађана и прикупи потребна обавештења, због чега су позвани директори негодовали али и велики део јавности.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се са директорима две школе у Београду, против којих је, између осталих, поднета кривична пријава јер су тражили од запослених и ученика да носе маске. Ружић је рекао да полиција више неће позивати директоре.

 

 

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара