Читај ми!

Брат и сестра продају кућу да помогну лечење мале Анике

Двогодишња Аника болује од најтежег типа спиналне мишићне атрофије. Време да прими генску терапију полако истиче. Хуманих људи, спремних да помогну да се купи најскупљи лек на свету који кошта више од два милиона евра, све је више. Брат и сестра са Рудника ипак се издвајају.

Кућу на Руднику Милош и његова сестра наследили су од деде. Када су чули да је за лечење њихове мале суграђанке Анике, потребно много новца решили су да је продају. Организовали су аукцијску продају и за сада је кућа достигла цену 10.000 евра.

"Ко жели да купи кућу и ко буде излицитирао највећи износ уплатиће новац директно на жиро-рачун и са уплатницом ће доћи код мене и моје сестре који смо власници ове куће и добиће наравно пренос", каже Милош Мијаиловић.

На аукцији је и тротинет освојен на наградном конкурсу, који су рођаци Мијаиловића из села Мутањ решили да продају.

Решили смо зато што то може да спасе девојчицу, каже Христина Јаковљевић.

"Ја бих волео да помогнемо бар мало Аники", каже њен брат Стефан. 

"Деци сам објаснио колико би то значило да учинимо за ту малу девојчицу, да се они одрекну тог  тротинета, а да тај новац донирамо за њено лечење. Схвативши да је то хумано и да би пуно значило, они су се сложили једногласно", прича Иван Јаковљевић.

У бројним акцијама прикупљања новца за лечење Анике Манић до сада је сакупљено готово 900.000 евра, а то је тек близу пола пута до лека.

"Остаје нам та друга деоница, нешто више од пола пута, још милион и двеста хиљада евра. И ми стварно искрено верујемо да можемо прећи тај пут ако овакве моделе солидарности будемо ширили што више", каже Владимир Јефтовић.

Због здравствених услова генску терапију, по одлуци лекара, Аника мора да прими до средине децембра, па је за прикупљање новца рок све краћи.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара