Читај ми!

Кораци за Мињу, пешачење дуго 92 километра за помоћ девојчици оболелој од спиналне мишићне атрофије

Чланови Удружења добрих људи "Огњиште" из Панчева организовало је ходочашће до манастира Нимник. Покушавају да прикупе што више новца за лечење једногодишње Миње Матић из Цветојевца код Крагујевца која болује од спиналне мишићне атрофије.

На пут дуг 92 километра пешке су кренули Славко Радојчић и још петоро његових пријатеља из Удружења "Огњиште".

После двадесет сати пешачења, стигли су у манастир Нимник где су их дочекали игуман отац Јелисеј и чланови пожаревачког мото-клуба "Острог". Они су успели у својој намери, захваљујући добрим људима који су им помагали да издрже.

"Успут су нас људи сусретали, давали су прилоге, нудили храну, тако да је путовање лепо прошло. Осећа се умор, али кад знамо у глави и срцу зашто то чинимо осећамо се јако лепо и поносно", каже Славко Радојчић, председник Удружења "Огњиште" из Панчева.

Удружење "Огњиште" до сада је, захваљујући хуманим људим који су куповали њихове кораке од Панчева до манастира Нимник, прикупило за Мињу 460.000 динара и настављају даље са својим акцијама, јер да би ова девојчица отишла на лечење неопходно је обезбедити 2,4 милиона долара.

"Баш смо поносни. Јако ми је драго што смо могли да учествујемо у једној оваквој акцији и да позовемо и остале људе да дају мало себе и неку ситну жртву да учине због нечег већег и бољег. Надам се да ће сад и неки други људи желети да помогну овој малој дивној девојчици", прича Ивана Јездимировић, чланица Удружења добрих људи "Огњиште".

Члан тог Удружења Александар Шекуларац испричао је да, једноставно, препреке не постоје, да је било напорно, али Миња и њена болест су их једноставно мотивисале да иду напред.

Ходочасници из Панчева иако нису активни спортисти, успели су без икаквих припрема да препешаче далек пут, јер су имали изузетно јак мотив и то треба да буде порука и другима, да не траже оправдање већ начин на који ће учинити нешто лепо и корисно после чега ће се осећати много лепше и задовољније.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво