Читај ми!

Суперхероји постоје – радници са градилишта описали за РТС како су спасили девојчицу из пожара

Јуче смо открили да суперхероји још увек постоје. Када су видели пожар и чули позиве у помоћ, радници са оближњег градилишта на Дорћолу утрчали су у зграду и кренули у акцију спашавања. Јуче су ризиковали своје животе, а данас су наставили свој посао на градилишту, где их је пронашла екипа РТС-а. Прво што су питали је да ли знамо како је девојчица. Како је РТС сазнао, 15-годишња девојчица је у Звечанској, оперисана је и има и опекотине трећег степена. Потребни су донори коже како би јој помогли.

Павле Гавура, Лазар Ереш, Немања Држаић и Давид Ника. Недостаје Ненад Јанковић и још неколико колега. Момци поред којих данас у Дубровачкој и Улици Високог Стевана Београђани пролазе само са једним коментаром – "свака част". Скромни пред камерама, али јаки на делу.

Та, како су себе назвали "најбоља екипа", нераздвојна је у свему, па и у спасавању 15-годишње девојчице. Нису спавали, слике су се само ређале.

Лазар Ереш каже да му се у животу није ништа слично десило.

"Једино ми је жао што нисмо то могли пре да урадимо, да нема ове повреде које има. Шок је то за нас, ми смо грађевинци, фасадери, изгледа као да смо синхронизовано радили, а ми смо радили како се осећамо, желели смо да јој помогнемо", истиче Ереш.

Чули да девојка запомаже, узели чекрк и одмах се упутили да помогну.

Павле Гавура каже да су пробали да отворе врата, али да њих десеторо није успело.

"Сишли смо стан испод, комшија је отворио, кроз терасу смо изашли, и попели смо се на гелендере. Клеге су ме држале, везали су ме, њој сам рекао да приђе и прескочи ограду", прича Гавура.

Најмлађи међу њима, 20-годишњи Немања и даље је под стресом.

"Она је кукала да јој помогнемо, другар јој је рекао да се сабере и да прескочи балкон, како би могли да је дохватимо и када смо је спустили, кукала је да је све боли, а ми смо јој говорили да је све ОК и да је спашена", каже Немања Држаић.

Хероји знају како још да помогну девојци

Најбитније им је да је девојка добро и да се што пре опорави. То ће им бити, кажу, највећа срећа.

Ипак, имају још једну жељу - да грађевинске фирме донирају материјал, колико ко може, а они ће, кажу, све да поправе.

Да се она врати и безбрижно настави свој живот.