Читај ми!

Десетерац са Славије - поп и рок са фонтане, гусле из оближњих зграда

Навикли смо да са фонтане на Славији чујемо поп и рок песме и музику из популарних филмова и серија, а онда су на друштвеним мрежама осванули снимци са другим нотама... А уз снимке и коментари да се "диригент" променио, па се чују и гусле. Грешка, намера или напад хакера – станари околних зграда откривају о чему је реч.

Један од комшија каже да кафић на Славији већ дуже време прави буку станарима и да би му неко одговорио од тих станара пустио је гусле, вероватно да отера те госте, јер већину тих гостију не интересују гусле.

"Онда су се комшије организовале не би ли им ставили до знања колико је нешто страшно када је пребучно у неким ситним сатима, тако да јесте и гусле и сирене, нема шта не раде", испричала је једна од станарки околних зграда.

Једна суграђанка прича да је чула и захвалила комшијама што су се побунили, јер, наводи "то је ужасно, свако вече, свако вече музика".

Сваке вечери од 19.05 до 19.30 чује се музика са фонтане. О томе шта ће се наћи на репертоару одлучује петочлана комисија. Радним данима, то су домаћи хитови, песме о Београду, викендом, класична музика и у дечјем термину, суботом и недељом у подне, најпознатије дечје песмице.

"Уз фонтану, додаје, постоји и софтвер који управља како млазницама и бојама на фонтани тако и музичким делом фонтане. Унапред су убачене у систем песме које је комисија одабрала и у тачно одређено време у 19.05 се емитују и практично ту нема никаквих проблема", напомиње Владимир Шобот из ЈКП "Београдски водовод и канализација".

Шобот истиче да временске прилике немају никакав утицај на емитовање нумера, нумере се емитују сваког дана невезано од тога да ли је фонтана у том тренутку у пуном капацитету или није.

"Наравно ниво звука је прилагођен овом платоу тако да практично ван платоа се музика и не чује", додаје Шобот.

Овога пута није било речи о хакерском нападу, али фонтане су често на мети вандала.

Памтимо март 2018. године када је убачена већа количина детерџента па фонтана на Славији није радила док нису очишћене млазнице и сам базен.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи