Читај ми!

Отказ чистачу ујединио Прокупље у правди за Аладина

Прокупачки чистач улица Аладин Еминовић, коме је тај посао, који обавља 28 година, породична традиција, због законских прописа добио је отказ уговора о раду. Битку да буде враћен на посао, с њим бију и његови суграђани, али и претпостављени, који су изгубили једног од најбољих радника.

Аладин је пре пет година узео плаћено одсуство због болести детета, које је одвео на лечење у Немачку и није се вратио у прописаном року, јер је дете тамо оперисано. Закон јасно прописује да у тим ситуацијама следи отказ, што је и добио.

"Знао сам на основу чега ћу да се вратим на мој посао. Зато што сам излечио свог сина и вратио сам се као поштени грађанин и човек у Прокупље", прича Аладин Еминовић.

Аладин је урбана легенда. Нема Прокупчанина који га не зна или да за њега нема само речи хвале.

"Свако јутро могао си да га видиш на улици, или увече. Увек је био с метлом, чисти, ради, кад падне киша сакупља песак. Зашто га не приме у стални радни однос, верујте да не знам. Јако ми је жао. Диван човек а и диван радник", речи су хвале Мирољуба Симића за свог суграђанина.

Похвале за Аладина стижу и од других. "Увек је весео. Ради за двојицу, за тројицу. Ови што раде пре подне, двојица, он по подне више уради, гарантујем то", тврди Драган Гвозденовић.

У матичном предузећу су имали слуха за Аладинове проблеме, па је од тада био радно ангажован док нису исцрпљене све правне основе за то.

"Сам Аладин спада у најбоље раднике у овом предузећу. И ми бисмо волели да један такав човек буде поново у нашим редовима. Али морамо још једном да напоменемо да против закона и законских одредаба ми не смемо", објашњава Бојан Николић, директор ЈКП "Хамеум", Прокупље.

"Много ми је тешко због моје породице, због моје фамилије. Немам од чега да живим, супруга не ради. Све зависи од мене", жали се Еминовић.

Прокупчани су на Фејсбуку покренули петицију како би својим потписима натерали надлежне да се изнађе решење и омиљени суграђанин врати на посао.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво