Аладинова чаробна канта

Аладин Еминовић скоро три деценије чисти прокупачке улице. Посао је заволео уз оца и деду који су се такође тиме бавили, и с поносом истиче да је то стогодишња породична традиција.

Он је Аладин, а његова "чаробна канта" уз њега је двадесет осам година година: почео је да ради још као дете, уз оца, како би прехранили породицу.

"Тако сам ја заволео да радим и да будем вредан човек", истиче Аладин Еминовић. "Отац ми је после упутио лепу поруку да сви људи који ме виде на улици кажу - стварно ти је вредан и поштен."

И заиста, нема Прокупчанина који не зна Аладина и за нега нема само речи хвале:

"Вредан је, легенда је овог шеталишта. Стално је ту, ради. Чисти, одржава и ујутру и увече. Видим га и касно ноћу и рано ујутру, диван човек!"

Добар је, поштен, вредан - тако га описују суграђани.

Занимање чистач улица породична је традиција Еминовића, а Аладинов деда био је и један је од оснивача Комуналног предузећа у Прокупљу.

"Ја сам поносан", каже Аладин, "наравно да сам поносан на свог деду, зато што је деда стварно био вредан и радан човек, као и мој отац и ту смо већ сто година."

"Отац му је био добар радник, врхунски радник, Аладин је такође врхунски радник", истиче Добривоје Радуловић, руководилац РЈ "Јавна хигијена" Прокупље.

Иако носи име из бајке, живот му то најчешће није био. Због болести детета морао је да напусти посао у Србији и оде у иностранство како би зарадио новац за лечење. Тада му је прекинут радни однос и сада ради по уговору, а и без тога би, законски, ускоро могао да остане.

"Поштен рад ми је најбитнији у животу", наглађава Аладин. "Имам стварно жељу да и даље радим свој посао поштено и да храним своју децу поштено, да живим као поштен грађанин. Могу да останем цео дан и целу ноћ на послу.Толико волим свој посао."

Неизвесност која тишти Аладина не утиче на квалитет његовог рада. Енергија којом зрачи пример је многима да је за срећу некад потребно тако мало: воља и истинска љубав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво