Пронађен снимач параметара лета палог "миг-21" код Малог Зворника

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је пронађен снимач параметара лета палог "миг-21", у којем су страдала двојица пилота.

"Сви материјални докази су прикупљени, пронађен је снимач параметара лета који се сада ишчитава и видеће се шта је забележио", рекао је Вулин гостујући на ТВ Прва.

Вулин је навео да је читач параметара у добром стању и објаснио да је то врста црне кутије, на основу које ће се видети на којој висини је авион летео и којом брзином.

Министар је навео да комисије сада поручавају материјалне доказе и да ће изаћи са закључмиа, који ће бити достављени тужилаштву.

Два пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинули су у петак приликом пада авиона "миг 21" у рејону села Брасине код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке, потврдило је Министарство одбране.

Врх Министарства одбране и Војске Србије обишао је породице погинулих пилота мајора Дејана Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића, који су погинули у јучерашњем паду авиона "миг-21" у рејону села Брасина код Малог Зворника.