Министар одбране и начелник Генералштаба обишли породице погинулих пилота

Врх Министарства одбране и Војске Србије обишао је породице погинулих пилота мајора Дејана Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића, који су погинули у јучерашњем паду авиона "миг-21" у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић погинули су приликом пада "мига 21" код Малог Зворника.

Њихове породице данас су обишли министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић, командант 204. ваздупловне бригаде пуковник Бране Крњајић и колеге из јединице.

Они су изразили саучешће породицама погинулих пилота, пренели изразе саучешћа председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и поручили да је страшна несрећа која се јуче догодила заболела не само породице и пријатеље, већ све припаднике Министарства одбране и Војске и грађане Србије који цене даноноћни рад и будност пилота Ратног ваздухопловства.

"Знамо колико преданости и одрицања тражи њихов позив, колико ризика носи у испуњавању часног задатка чувања нашег неба и сигурности свих нас. Ратно ваздухопловство изгубило је двојицу врхунских, искусних пилота, добре људе омиљене у колективу. Све задатке извршавали су одговорно, одани својој официрској професији и свом народу. Били су део нашег поноса и тешко нам пада што нису више ни са вама, ни у нашем строју одбране", саопштило је Министарство одбране. 

Министар Вулин и генерал Мојсиловић рекли су породицама да неће бити заборављени.

"Чувајући успомену на мајора Крсника и капетана прве класе Васиљевића, Војска Србије бринуће о вама као о својима, као што брине о сваком у великом колективу људи који су живот заветовали отаџбини", истиче Министарство одбране.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво