Читај ми!

„Арсенал фест“ помаже Мињи и Ани, помозимо им сви

„Арсенал фест“ је недавно добио престижну Ђурђевданску награду града Крагујевца, а сада је фестивал читав њен новчани део донирао за лечење Крагујевчанки Ане Лазаревић и Миње Матић, уз апел свим људима добре воље да се придруже и хитно дају своју подршку овим хуманитарним акцијама.

Малена Миња Матић болује од спиналне мишићне атрофије (СМА) тип 1 – врло ретке, прогресивне и смртоносне неуромишићне болести.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не утиче на мозак и когнитивне функције.

Са пет месеци је примила прву терапију доступну у Србији. Захваљујући Спинрази Миња дише, једе и гута сама, али и даље не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи нити да седи.

Срећом, однедавно постоји и генска терапија и Миња (2019) је добила шансу да се избори са опаком болешћу.

Једини начин лечења је лечење у иностранству. Поред лека који је веома скуп, толико скуп да родитељи могу само да сањају да сами прикупе толики новац.

Мињи је такође потребан и апарат за искашљавање, ортопедска помагала, физикална терапија, као и трошкови смештаја и пута ради одласка на лечење у иностранство.

Хуманитарна фондација „Буди хуман – Александар Шапић“ прикупља новчана средства за Мињу.

Слањем СМС поруке: Упишимо 845 и пошаљимо СМС на 3030
Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман845 и пошаљимо СМС на 455
Уплатом на динарски рачун: 160-6000000732401-90
Уплатом на девизни рачун: 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ана Лазаревић (1979) је самохрана мајка из Крагујевца којој је крајем јуна дијагностификован малигни тумор мозга, глиобластом мултиформе, степена IV, са високим процентом раста.

Након три тешке операције и предложене зрачне терапије, изгледи за било какав опоравак су јако мали, а статистика поразна, једина нада јој је лечење у иностранству.

Resurrection-Clinics Germany UG у Дизелдофу приступа лечењу овог типа тумора са високим процентом успешности. Ради се о посебној терапији и вакцинама које коштају доста, а породица, нажалост, у овој ситуацији, није у стању да издржи финансијски.

Ани је потребно око 21.000 евра за ово лечење. 

Уплате на динарски рачун: 170001064648300004 UnicreditBank

Инструкције за уплате из иностранства:
Name : Ana Lazarevic
address: Kopaonička 17/33, Kragujevac, Serbia
IBAN: RS35170001064648300198
SWIFT: BACXRSBG

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи