Ђорђевићи су у катастрофалном пожару остали без ичега – ватра је прогутала овце, машине, сено

За непун сат, седмочлана породица Ђорђевић из Рабеновца код Рековца остала је без игде ичега. У стравичном пожару страдало је 50 оваца, ћурке, привредни објекти и машине. Ништа није било осигурано, а домаћин Ђорђе мораће некако да крене од нуле и да се снађе да прехрани породицу.

Према сазнањима полиције, прва искра која је запалила сено, а затим и све објекте, дошла је од неисправних електричних инсталација. Претпоставља се да су мишеви оштетили каблове, што је изазвало кратак спој и варничење.

Изгорео је нови овчарник од 550 квадрата, 2.500 бала сена, машине, али нажалост, и 50 оваца романовске и ил де франс расе.

Ђорђе је једва извукао живу главу покушавајући да нешто спасе, али је ватра била бржа и јача.

"Почео сам улазим и истерујем, али нису хтеле да изађу, уплашиле су се овде, почело је да пада са тавана по поду", каже Ђорђе Ђорђевић.

Од овчарника није остало ништа тако да су машине које је послала Општина Рековац могле једино да поравнају двориште. Страдале животиње безбедно су уклоњене под надзором ветеринарске инспекције. Укупна штета процењена је на 50.000 евра.

Још видно потресен Ђорђе размишља како да прехрани седмочлану породицу – тромесечног Вукашина, баку, родитеље и брата у инвалидским колицима.

"Сад се надам да ми добри људи помогну да бих могао да опстанем и кренем опет", додаје Ђорђе.

Мада међу најсиромашнијим локалним самоуправама у Србији, Општина Рековац обећала је помоћ за ову породицу.

"Општина ће већ у понедељак онолико колико прописи налажу и колико можемо финансијски, на сваки начин ћемо помоћи да ова породица стане на ноге", наводи председник Општине Рековац, Александар Ђорђевић.

Ђорђе напомиње да ће следећи пут како зна осигурати фарму. Мора даље, из почетка, а сада му је, каже, преко потребан грађевински материјал.

Отворен је и посебан рачун за помоћ породици Ђорђевић из Рабеновца.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво