Остаје паркић на Бановом брду, Весић: Завршена агонија

Заменик градоначелника Горан Весић потписао је протокол којим је окончан спор између станара Пожешке 158-160 и инвеститора компаније "Нива билдинга” око изградње зграда на зеленој површини. Протокол је осим заменика градоначелника потписао представник станара, као и инвеститор.

Протокол о сарадњи потписан је данас у Старом двору, у присуству заменика градоначелника Београда Горана Весића, а Град се обавезује да у најкраћем могућем року покрене поступак за израду новог плана детаљне регулације и да предложи да се изменом плана, та површина прогласи јавном зеленом површином.

Весић је рекао да је завршена агонија станара и инвеститора у Пожешкој улици 158-160, који су, каже, показали велику одговорност и жељу да се изађе из ситуације у којој су били полиција, багери, расправе, протести, преноси Беоинфо.

Како је навео, ово је једна од ситуација где нико није крив, али и где је морао да се нађе компомис.

"Станари су у праву у смислу да та зелена површина њима треба, а с друге стране инвеститор је такође био у праву, купио парцелу од приватника и добио право да гради на основу важећих урбанистичких услова", указао је Весић.

Он је истакао да се Град Београд обавезао да ће у најкраћем року, односно на првој септембарској седници Скупштине града покренути поступак за измену урбанистичког плана, односно за израду новог плана детаљне регулације, који ће израдити Урбанистички завод Београда на иницијативу Општине Чукарица.

Како је рекао, када се заврши процес усвајања плана процеса детаљне регулације који траје између седам и 11 месеци, тај простор биће проглашен јавном зеленом површином и тада ће градско зеленило урадити један нови модеран парк.

Весић је посебно захвалио станарима који нису дозволили да буду политички злоупотребљени, већ су се само борили за своја права.

"Захваљујући томе настављамо да радимо сви заједно на новом изгледу Пожешке улице и општине Чукарица, за коју имамо доста планова",  рекао је Весић.

Представник станара Саша Симић захвалио је Граду Београду и рекао да сви проблеми могу да буду решени уколико за то постоји воља.

"За нас је ово велика победа и желим да захвалим и свим грађанима који су учествовали у одбрани овог паркића. Захваљујући Граду Београду ослобођени смо великог притиска. Велику захвалност дугујемо Горану Весићу који се према нама понашао као најбољи пријатељ",  рекао је Симић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво