Српске бање прави хит ове сезоне

Због пандемије коронавируса и све компликованије процедуре одласка у иностранство, нашим туристима ће овог лета бити много лакше да отпутују на одмор у познате бањске и климатске центре широм Србије. Неке бање ће бити прави хит ове сезоне, тврде туристички радници, јер су капацитети већ од почетка јула попуњени 100 одсто.

Највеће бање у Србији, ових дана имају и највише гостију. У питању су Врњачка и Сокобања.

"Врњачка Бања је ових викенда попуњена на нивоу од 80 одсто. Очекујемо и бољу попуњеност у неком шпицу сезоне који наступа за десетак дана", каже Иван Трифуновић директор Туристчке организације Врњачка Бања.

У Сокобањи је попуњено и више од 90 одсто капацитета. "Тренутно борави 14.000 туриста и то су углавном домаћи туристи. Спорадично се јављају гости из иностранства. То су пре свега туристи из суседне Републике Бугарске и из бивших југословенских република", истиче Љубинко Миленковић, директор ТО Сокобања.

Наши туристи су се окренули домаћим дестинацијама што је и разумљиво обзиром да су у другим земљама на снази и много оштрије мере због пандемије коронавируса што путовање чини неизвеснијим и тежим.

Врњачка Бања предњачи у пружању услуга. Већина хотела је опремљена дезо тунелима и пречишћивачима за ваздух који штите не само од вируса већ и од дуванског дима, бактерија, гриња и полена. 

У Бањи нема отказаних арнжмана и резервација, премда је за неки други датум померен један велики међународни спортски скуп.

"Цела Врњачка Бања уопште живи за туризам и за наше госте. Поново смо се окренули домаћим гостима али и домаћи гост домаћим туристичким дестинацијама", наглашава Данијела Чеперковић, менаџер продаје у хотелу "Цептер".

Понуда у складу са ситуацијом 

Пролом и Луковска Бања имају мање смештајних капацитета али су од почетка јула попуњене 100 одсто. Понуда је у складу са новонасталом ситуацијом а домаћини препоручују што дужи боравак у природи.

"Наше предузеће је предузело све мере како би се наши гости осећали потпуно сигурно и како би могли да уживају у свим неопходним третманим," каже Марко Гашић, заменик директора Луковске Бање.

Пролом Бања поред шумског велнеса, дакле шетње стазама здравља, које су потпуно препоручене јер омогућавају боравак на ваздуху, нуди и базене на отвореном, препоручује,  Марина Цветковић ПР Бање.

Летње манифестације у Врњачкој Бањи, Карневал у јулу и "Love fest" у августу, неће бити отказане. Међутим, уколико предложене мере за спречавање ширења коронавируса буду и тада на снази, наступи карневалских поворки и концерти ће бити размештени на више локација са много мањим групама гостију.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи