Бисер Качарева на месту дивље депоније

Пре 12 година у Качареву код Панчева мештани су на месту дивље депоније направили вештачко језеро на које сада радо долазе купачи и из других места. Правој оази у летњим данима највише се радују деца, а има и оних који су ту научили да пливају.

У војвођанској равници ово вештачко језеро на 4.000 квадратних метара представља бисер Качарева.

При високим температурама овде се мештани расхлађују у води, а сад имају и лепу хладовину, јер је последњих година плански засађено око 10.000 стабала листопадног и зимзеленог дрвећа.

Овог лета очекује се највише посетилаца, јер многи неће моћи на море, а деца знају и овде да уживају. Кажу да им се највише свиђа скакаоница и то што нема гужве.

Мештани Качарева уз помоћ града Панчева много су уложили почетком ове године у сређивање језера у којем сад могу сви да уживају.

"Имали смо две велике акције, у првој смо чистили и сређивали језеро и обале, а на крају смо и бетонирали комплетно дно језера", каже Милорад Ђурица, члан Савета МЗ Качарево.

Улаз на језеро је бесплатан, јер Качаревци су сами себи створили пријатан кутак за одмор, а не желе да зарађују ни од својих гостију из других места који су увек добродошли.

"Ми смо ветерани који смо започели и уредили до овог нивоа комплетан простор. Пуно нам је срце и пуни смо енергије, а срећни смо зато што смо оставили нешто иза нас будућим генерацијама да обогаћују и да сви заједно и даље овде уживамо", наглашава Бранко Бокун, председник МЗ Качарево.

Језеро се пуни водом из два бунара са дубине од 100 метара. О безбедности купача од 9 до 20 часова брину спасиоци, а квалитет воде, која је до сад увек била добра, проверава Завод за јавно здравље из Панчева.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи