Резервисти блокирали центар Ваљева

Ваљевски резервисти, учесници ратова из 1990-тих, чланови породица палих бораца и ратних војних инвалида блокирали центар Ваљева. Од Владе Србије затражено да реше захтеве бораца из овог краја.

Центар Ваљева блокирали су резервисти, учесници ратова из 1990-тих, чланови породица палих бораца и ратних војних инвалида.

Од Владе Србије, премијера Мирка Цветковића и министра Расима Љајића затражили су да, како је то већ урађено у општинама на југу Србије, реше захтеве бораца из овог краја да им се исплате ратне дневнице, да инвалиднине, које су умањене, буду враћене на првобитни ниво и да буде донет закон о борачкој организацији.

Скуп су обезбеђивале јаке полицијске снаге.

Надлежним судовима је замерено и што одбацују тужбе за исплату ратних дневница, под изговором да су захтеви застарели, али не и судски трошкови које редовно досуђују на штету подносилаца захтева.

Од градских власти Ваљева је затражено да деца, ђаци и студенти породица палих бораца и ратних војних инвалида, добију новогодишње награде.

На протесном скупу, учесницима се обратио пуковник Југословенске народне армије Љубомир Брадић, заменик председника Кризног штаба штрајкачких одбора ратних војних резервиста Србије и председник Удружења бораца рата од 1990. године у Ваљеву.

Резервисти су одустали од блокаде прубе Београд-Бар, али су ипак на вратима Општинског суда у Ваљеву оставили поруку у виду новогодишње честитке - да убудуће судије пресуде у вези са захтевима резервиста доносе по закону, а не, како је речено, "под утицајем појединих политичара".

Пуковник Југословенске народне армије Брадић је најавио да ће, уколико се до 10. јануара 2010. надлежни у Влади Србије не огласе о захтеву учесника за исплату ратних дневница, протест бити радикализован па ће бити блокирана пруге Београд-Бар и друге саобраћајнице широм Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво