Резервисти блокирали центар Ваљева

Ваљевски резервисти, учесници ратова из 1990-тих, чланови породица палих бораца и ратних војних инвалида блокирали центар Ваљева. Од Владе Србије затражено да реше захтеве бораца из овог краја.

Центар Ваљева блокирали су резервисти, учесници ратова из 1990-тих, чланови породица палих бораца и ратних војних инвалида.

Од Владе Србије, премијера Мирка Цветковића и министра Расима Љајића затражили су да, како је то већ урађено у општинама на југу Србије, реше захтеве бораца из овог краја да им се исплате ратне дневнице, да инвалиднине, које су умањене, буду враћене на првобитни ниво и да буде донет закон о борачкој организацији.

Скуп су обезбеђивале јаке полицијске снаге.

Надлежним судовима је замерено и што одбацују тужбе за исплату ратних дневница, под изговором да су захтеви застарели, али не и судски трошкови које редовно досуђују на штету подносилаца захтева.

Од градских власти Ваљева је затражено да деца, ђаци и студенти породица палих бораца и ратних војних инвалида, добију новогодишње награде.

На протесном скупу, учесницима се обратио пуковник Југословенске народне армије Љубомир Брадић, заменик председника Кризног штаба штрајкачких одбора ратних војних резервиста Србије и председник Удружења бораца рата од 1990. године у Ваљеву.

Резервисти су одустали од блокаде прубе Београд-Бар, али су ипак на вратима Општинског суда у Ваљеву оставили поруку у виду новогодишње честитке - да убудуће судије пресуде у вези са захтевима резервиста доносе по закону, а не, како је речено, "под утицајем појединих политичара".

Пуковник Југословенске народне армије Брадић је најавио да ће, уколико се до 10. јануара 2010. надлежни у Влади Србије не огласе о захтеву учесника за исплату ратних дневница, протест бити радикализован па ће бити блокирана пруге Београд-Бар и друге саобраћајнице широм Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 28. дец 2009, 00:58) - anonymous [нерегистровани]

patriote

toliko o patriotizmu,na kraju ce da bude da smo se svi borili da bi zaradili po koji dinar,mozda bi nam bilo lakse da zapalimo srbiju kompletnu,bar znamo da je vise nema,ovako je samo unistavamo iz dana u dan,da gospodin premijeri clanovi vlade imaju i aladinovu lampu tesko da bi nam ispunio sve zelje