Погледајте како возачи у Београду крше правила

На једном сајту који помаже посетиоцима Београда да се снађу и упознају метрополу стоји упозорење да су београдски возачи нервозни, бахати и врло често непријатни. Нервозе у саобраћају има али да би је било што мање важно је да схватимо да нисмо сами и да поштујемо друге као и саобраћајна правила, рекао је за РТС Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Дамир Окановић каже да нервозе у саобраћају има али да то зависи и од менталитета и да је у Војводини има много мање, а да се ауто-сирена ретко чује.

Током гостовања у Београдској хроници, Окановић је прокоментарисао неколико снимака наорављених из возила на београдским улицама, на којима се виде бројна кршења прописа. Наводи да многи возачи закон схватају као препоруку, а не као обавезу. 

Окановић истиче да су шаљиве приче о Панчевцима или женама као возачима предрасуде. Оно што је забрињавајуће јесте непоштовање саобраћајних правила, непрописно претицање, непрописно паркирање, као и пролазак на црвено светло.

"Сви негде журимо али морамо да схватимо да нисмо сами. Зато имам два савета за возаче: ако сте први у колони на семафору крените одмах на зелено како би и они иза вас прошли а ако видите да не можете да прођете не улазите у раскрсницу и не блокирајте саобраћај", поручио је директор Комитета за безбедност саобраћаја.

Због нервозе су се дешавале претње, увреде па чак и тешка кривична дела. Окановић каже да полицији треба пријавити такве случајеве уз детаљан опис возила и регистарске таблице.

На саобраћај утиче и стање возила али и саобраћајна инфраструктура па паркирање тако остаје један од главних проблема у Београду.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара