Проба мале матуре – тест из математике уз једну разлику у односу на претходне године

Мали матуранти у школи раде пробни тест из математике. Због мера превенције ђаци су пробни тест радили у две групе како у учионици не би било више од девет ђака. Прави испит очекује их за две недеље.

Прва недеља јуна у основним школама резервисана је за осмаке. Пошто су донели урађене задатке комбинованог теста и теста из матерњег језика, радили су симулацију теста из математике.За решавање им је дозвољено два сата, као на правом испиту.

Ђаци кажу да су задаци из пробног теста били лаши него прошле године, али тежи од оних које су радили у онлајн тесту.

"Задаци сада нису били много тешки. Већ неколико месеци се спремам. Интезивно радим збирке које је Министарство дало и идем на приватне часове", каже једна ученица.

И други кажу да су се снашли добро и да има довољно времена да се ураде задаци.

Тестови су рађени уз све мере превенције.

"Приоритет и нама и Министарству је да се обезбеди безбедни, пре свега здраствени услови, тако да смо ми испоштовали све процедуре које су упућене, ученици тест полажу у учионицама, из школе дежурају наставници, у свакој учионици је по један наставник", каже доректорка ОШ "Бранко Миљковић" из Ниша Тијана Рађеновић.

Проба матуре је веома важан корак ка правом тестирању.

"Ученици се упознају са реалним околностима у којима ће се одигравати тај процес и јако је значајно и битно за њих просто да прођу кроз све кораке и да знају шта их чека на завршном испиту", објашњава педагог и помоћник директора ОШ "Иван Горан Ковачић" из Београда кристина Булатовић.

Наставак недеље послужиће им з поправљање оцена, а наредна за припрему завршног испита на који излазе 17. 18. и 19. јуна.

Малу матуру полаже око 66.000 ђака.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво