Зашто је таксистима у Бачкој Паланци пресело 100 евра од државе

Стотину евра од државе требало би да добију и возачи једног такси удружења у Бачкој Паланци, али ће они, како тврде, изгубити због тога што је број телефона њихове службе врло сличан броју на који се грађани пријављују за ову помоћ.

Од када је пре петнаест дана кренуло пријављивање за помоћ од стотину евра, таксистима у Бачкој Паланци не престају да звоне телефони, јер број кол центра за пријављивање је 0800/101- 100 и сличан је броју таксиста 0800/100-101.

"Кажем 'Плави такси', изволите. Госпођа или господин кажу – ја зовем за оних стотину евра. Ја кажем овде такси, она какав такси, рекох 'Плави', а стотину евра? И тако некакве чудне ситуације. Људи се јављају – овде Миле из Ћуприје. Ја кажем 'Плави такси', а он каже: мој ЈМБГ је па наставља број", објашњава таксиста Горан Милорадовић какве позиве су добијали.

Таксиста Ђура Клајн каже да понекад зову и више пута дневно.

"Задњег неког Радета смо запамтили, преко двадесет пута се јавио. Значи добио је поруку на свој број телефона да не зове више тај број, мора да зове Трезор", додаје Клајн.

И док је позив за грађане бесплатан, рачун плаћа такси удружење.

"До сада је било отприлике преко 2.000 позива и трпимо штету. Позив до пре короне нас је коштао пет динара, тај разговор траје од осам до петнаест секунди. Ови разговори док ми људима објаснимо трају отприлике 35 до 40 секунди, значи да нас три до четири пута више кошта сваки тај позив", истиче таксиста Мане Рончевић.

А да је проблем уистину велики, уверила се и екипа РТС-а. Само за сат времена, колико су провели заједно са таксистима, било је више од стотину позива.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се