Ако вам Јутјуб не реши проблем с налогом, можете се обратити Гугловом адвокату у Београду

Када изгубите контролу над својим налогом на некој од "Гуглових" платформи, сада имате коме да се обратите у Београду. Донедавно су корисници могли да се жале само преко аутоматизованих форми, које нису увек пружале одговор. Шта се то променило?

Компанија "Гугл" одредила је свог представника у Србији и то после неколико месеци преговора. Реч је о адвокатској канцеларији "БДК адвокати".

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић истиче да је то значајно за све кориснике "Гуглових" услуга, као што је, нпр. Јутјуб.

Ко сматра да су му право и подаци угрожени на платформама којима "Гугл" располаже, могу да се обрате директно представнику, истиче Мариновић.

Током преговора је, истиче повереник, најтеже било објаснити "Гуглу" да нисмо чланица ЕУ и да се у Србији не примењује Општа уредба о заштити података (ГДПР), већ имамо свој закон који намеће одређене обавезе, као и да њихов представник за ЕУ није представник за Србију и друге не-ЕУ чланице.

Директор Шер фондације Данило Кривокапић каже да је проблем представљала контрола над налозима, било да су хаковани, или губљена шифра. Корисници су се тада обраћали преко аутоматизованих форми.

"Када они не реше проблем немате коме да се обратите. Обраћали су се нама, а ми смо покушавали да ступимо у контакт преко наших контаката из Брисела, али то је тешко ишло јер нисмо били у њиховом фокусу", рекао је Кривокапић.

Напомиње да ово није представништво "Гугла", већ адвокат којем се можете обратити када имате проблем.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво