"Гугл" именовао представника у Србији

Компанија "Гугл" одредила је свог представника у Србији, и он ће бити на андреси Булевар краља Александра 28 у Београду.

На иницијативу Share фондације, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обратио се компанији "Гугл" и упознао их са њиховом обавезом из члана 44. Закона о заштити података о личности да одреде у писменом облику свог представника у Републици Србији.

Након тога, компанија "Гугл" је 21. маја писмено одредила свог представника у Републици Србији, и то канцеларију БДК адвокати, Булевар краља Александра 28, Београд.

У складу са законом, овом представнику се, уз компанију "Гулг", односно уместо ње, Повереник или друго лице може обратити у погледу свих питања у вези са обрадом података о личности, а у циљу обезбеђивања поштовања одредби овог закона.

"Повереник на овом месту изражава захвалност компанији 'Гугл‘, као једној од највећих компанија на свету, с обзиром на то да је показала свест о обавези поштовања владавине права и приватности својих корисника у Републици Србији и дала пример свим другим страним компанијама које ову обавезу нису извршиле", саопштила је канцеларија Повереника.