Сахрањен доктор Лаза, Нишлије га последњи пут поздравиле уз тактове "Марша на Дрину"

На Новом гробљу у Нишу сахрањен је доктор Миодраг Лазић, директор Ургентног центра у Нишу који је преминуо од последица коронавируса.

Иако бројни пријатељи и захвални суграђани нису могли да присуствују испраћају, улицама Ниша је у време сахране поново одјекивао, по докторовој жељи, Марш на Дрину.

У опроштајном писму је написао: "Знао сам да са свим својим болестима и годинама имам велики ризик, али част и понос ми нису дозвољавали да се склоним".

И грађани Источног Сарајева су у време сахране испратили доктора Лазића са својих балкона и прозора, пљеском и уз "Марш на Дрину".

Истовремено у Републици Српској, оглашавањем сирена, ватрогасци су одали почаст великом човеку и јунаку који је за време ратова деведесетих година спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

 Доктор Миодраг Лазић (65), преминуо је у уторак од коронавивируса. Рођен је у Земуну, а када је његов отац, који је био официр ЈНА добио прекоманду за Ниш, прешао је у тај град.

Тамо је завршио гимназију и студије медицине. Хирургију је специјализовао на Војномедицинској академији у Београду у тридесетој години.

Након специјализације је годину дана радио у Војној болници у Нишу, а након тога се запослио на Хируршкој клиници Клиничког центра у том граду.

Током деведесетих био је ратни хирург добровољац у Републици Српској Крајини и Републици Српској, за шта га је патријарх Павле одликовао Орденом Светог Саве.

Написао аутобиографско дело "Дневник ратног хирурга (Книн 1991 - Српско Сарајево 1995)".  

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи