Примењују се мере против коронавируса, на Батровцима 50 путника враћено са границе

Влада Србије донела је мере за борбу против коронавируса. Од јуче нема летова из земаља које су жаришта тог вируса, а проверавају се и путници на друмским граничним прелазима. На Батровцима је двадесетак аутомобила са педесет путника враћено са границе.

Већина враћених путника на Батровцима су државани Северне Македоније који раде у северном делу Италије где је и жариште коронавируса, јавља дописник РТС-а.

Нове мере не примењују се само у путничком него и у теретном саобраћају, па је од јуче са границе враћено и неколико камиона.

Гранични полицајци имају неопходну заштитну опрему – рукавице, маске, дезинфекциона средства, а по потреби користиће и заштитна одела.

И према нашим држављанима који долазе из Италије, као и према другим путницима, примењују се све мере заштите. После контроле санитарне инспекције, до сада није било оних према којима је требало предузимати додатне мере надзора.

Сви који долазе из тих земаља добијају упутства шта треба да раде када дођу у Србију, као и бројеве телефона свих завода за јавно здравље којима треба да се јаве ако осете било какве симптоме коронавируса.

Путници који су из Бергама слетели у Ниш послати у кућну самоизолацију

Када је реч о аеродромима, држављани земаља где је жариште коронавируса не могу да прођу граничну контролу, а авио-компаније укидају летове до тих дестинација. Пре неколико дана је то урадила и "Ер Србија", а јуче и компанија "Рајан ер".

Директор "Аеродрома Србије" Михајло Здравковић каже за РТС да је одлука Владе Србије дала јасна упутства да је забрањен и ограничен улазак људи из земаља у којима је жариште, пре свега страних држављана.

"Што се тиче домаћих држављана, са њима се поступа у складу са упутствима Министарства здравља – они су подвргнути контроли када дођу", додаје Здравковић.

Он је рекао да су путници који су јуче слетели у Ниш из Бергама послати у кућну самоизолацију.

За сада су из Ниша суспендовани летови до Италије и Швајцарске.

Указао је да је од 23. јануара на нишком аеродрому инсталирана термовизијска камера и да су у сталној сарадњи са Министарством здравља и свим осталим службама.

"Ми смо спремни за ову ситуацију, имамо довољне количине свих средстава које су неопходне за дезинфекцију простора и за заштиту наших запослених, што нам је у овом тренутку приоритет", нагласио је Здравковић.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара