Заражени коронавирусом на одељењу за изолацију, лекари кажу да су сви добро

Четворо заражених коронавирусом смештено је на Инфективној клиници у Београду и њихово стање је стабилно. Још један пацијент је у Клиничком центру Војводине и његово стање се поправља.

Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС, рекао је за РТС да су на Инфективној клиници смештене четири особе заражене коронавирусом.

Они су, према његовим речима, на самом почетку болести. Сви су, додаје, у добром општем стању.

"Неки имају температуру, али углавном доминирају респираторне тегобе, евентуално почетни знаци могуће упале плућа. Добијају све што треба. Видећемо наредних дана како ће се стање развијати. Сви су стабилно и добро", рекао је Стевановић.

Заражени су смештени на одељењу за изолацију општег типа, а не на интензивној нези јер, истиче, нема потребе да буду под појачаним надзором лекара.

"Наши пацијенти да не поштују правила и да нису самосвесни, могли би да се сами шетају и крећу. Далеко од тога да су угрожени и да су за респиратор. Оно што је опасност код овог вируса, према подацима од колега који се суочавају са много већим број оболелих, погоршања наступају између четвртог-шестог до осмог-десетог дана болести. Тако да смо у том временском интервалу врло опасни и морамо да имамо појачан надзор над болесницима", истиче Стевановић.

Стање зараженог мушкарца из Суботице, који је смештен у КЦ Војводине, се поправља и он се значајно стабилизовао, рекао је директор Инфективне клинике.

Апеловао је да сви заједно морамо да се штитимо јер смо сви изложени и угрожени.

"Апелујемо на људе који су били у жариштима или у контактима, да се јаве епидемиолозима", истакао је Стевановић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво