Помогли Антићима да плате дуг, породица са седморо деце коначно има струју

После приче РТС-а о деветочланој породици Антић, која у Горњој Мутници код Параћина живи у кући без струје, јавили су се хумани људи и помогли да се измири дуг и плати поновни прикључак. У међувремену, породица се увећала за још једног члана, а пронађен је и начин да се среди кућа у којој живе.

Поглед им је прикован за телевизор и цртани филм. После осам месеци опет имају струју. И поред тога што је у кући седморо деце, тихо је. Најмлађи Вук спава у мамином наручју. Јелена каже да и деца осећају да је са струјом много лакше.

"И машину за веш можемо да укључимо и увече да средимо нешто, да се окупају увече, да уче, да раде домаћи, онда смо све радили пре мрака", каже Јелена Антић.

Отац Синиша је без сталног запослења, али скоро читав дан надничи по селу или у шуми. Ипак, није могао да заради довољно па су дуг од 200.000 динара и поновни прикључак платили хумани људи које је организовао Небојша Милошевић.

Пакети хране, одеће, играчака стигли су до Антића и од оних који су далеко од Параћина.

"Али се прикључила акцији и Тања са певачем Кнезом, они су подигли то на виши ниво и онда су се одазвали и госпођа Кристина Ћетковић, они су покренули више кругове и коначно смо дошли до успеха да се струја уведе", каже Небојша Милошевић из Параћина.

Да помогну, прикључили су се и чланови Покрета за село и град, па ће из локалног буџета за сређивање куће моћи да се помогне не само овој већ и другим социјално угроженим породицама.

"Цела замисао је да тај пројекат иде преко Центра за социјални рад где ће постојати одређени услови које породице морају да испуњавају, комисије које ће да проверавају документацију и тако даље и ми бисмо били задовољни када бисмо могли барем пет и више породица годишње да се помогне", каже Бојан Стојчић из Параћина.

Врло често, како кажу ови хумани људи, они којима је помоћ потребна и не знају на која врата треба да покуцају. Зато је битно да сви више саосећамо са онима који су поред нас.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво