Помогли Антићима да плате дуг, породица са седморо деце коначно има струју

После приче РТС-а о деветочланој породици Антић, која у Горњој Мутници код Параћина живи у кући без струје, јавили су се хумани људи и помогли да се измири дуг и плати поновни прикључак. У међувремену, породица се увећала за још једног члана, а пронађен је и начин да се среди кућа у којој живе.

Поглед им је прикован за телевизор и цртани филм. После осам месеци опет имају струју. И поред тога што је у кући седморо деце, тихо је. Најмлађи Вук спава у мамином наручју. Јелена каже да и деца осећају да је са струјом много лакше.

"И машину за веш можемо да укључимо и увече да средимо нешто, да се окупају увече, да уче, да раде домаћи, онда смо све радили пре мрака", каже Јелена Антић.

Отац Синиша је без сталног запослења, али скоро читав дан надничи по селу или у шуми. Ипак, није могао да заради довољно па су дуг од 200.000 динара и поновни прикључак платили хумани људи које је организовао Небојша Милошевић.

Пакети хране, одеће, играчака стигли су до Антића и од оних који су далеко од Параћина.

"Али се прикључила акцији и Тања са певачем Кнезом, они су подигли то на виши ниво и онда су се одазвали и госпођа Кристина Ћетковић, они су покренули више кругове и коначно смо дошли до успеха да се струја уведе", каже Небојша Милошевић из Параћина.

Да помогну, прикључили су се и чланови Покрета за село и град, па ће из локалног буџета за сређивање куће моћи да се помогне не само овој већ и другим социјално угроженим породицама.

"Цела замисао је да тај пројекат иде преко Центра за социјални рад где ће постојати одређени услови које породице морају да испуњавају, комисије које ће да проверавају документацију и тако даље и ми бисмо били задовољни када бисмо могли барем пет и више породица годишње да се помогне", каже Бојан Стојчић из Параћина.

Врло често, како кажу ови хумани људи, они којима је помоћ потребна и не знају на која врата треба да покуцају. Зато је битно да сви више саосећамо са онима који су поред нас.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 21. феб 2020, 00:01) - Капитализам на сметлиште историје! [нерегистровани]

Када социјализам тријумфује

обесправљени ће живети достојно човека.

(четвртак, 20. феб 2020, 23:10) - anonymous [нерегистровани]

Lepo

Lepo ali osam meseci cekanja je sramota sviju nas stalno pricamo da nam treba vise dece a ovako divnu porodicu sa osam andjela ostavljamo same toliko dugo.

(четвртак, 20. феб 2020, 22:20) - anonymous [нерегистровани]

Hvala ti Milostivi Boze!

Ovo je predivno delo coveka/ljudi, koji nisu zaboravili na saosecanje. To nas izuzetno raduje, jer nam se otvara put ka Srbiji, koja je bila ponos svetu. Hrabra i mocna u covecnosti - nezaboravljeno. Hvala svima, koji vole svoju zemlju i svoje ljude.

(четвртак, 20. феб 2020, 21:43) - anonymous Bozic CH [нерегистровани]

Humanost na delu

Hvala dobrim ljudima

(четвртак, 20. феб 2020, 20:43) - anonymous [нерегистровани]

Reprogram

Drzava mora opet omoguciti reprogram duga za struju.