Живот без струје и воде, кад шпорет и дрва постану највећа дечја жеља

Јелена и Синиша Антић са шесторо деце живе у Горњој Мутници код Параћина у кући без струје и воде. Већ дуже време пакетима одеће и хране помажу им хумани људи. Приоритет је, кажу, пре зиме исплатити дуг за струју од 200.000 динара.

Елена, Анастасија, Татјана, Николина, Исидора и Филип дочекује екипу РТС-а у дворишту. Унутра је кажу хладније него напољу. Уз игру и стидљив осмех две најстарије девојчице хвале се шта су училе у школи.

Елена каже да воли да иде у школу, а волела би да има кућу. Анастасија би волела да имају шпорет и дрва. 

На смедеревцу у импровизованој летњој кухињи мајка Јелена за децу припрема доручак. Отац Синиша је у планини, где као надничар сече дрва. Јелени око деце помажу свекрва и девер, који живи са њима. Све је, кажу, било лакше док је била жива прабака, од чије пензије су плаћали струју. Сада је искључена због дуга од скоро 200.000 динара.

"Нисмо ту струју платили, почели смо купатило па смо ту стали, нисмо имали више, нешто смо купили. Гледали смо били неку нову кухињу да купимо, ова нам се распала па смо је избацили из куће", испричала је мајка Јелена Антић. 

У Центру за социјални рад у Параћину кажу да је један члан породице на сродничком смештају. Другу помоћ од 2015. Антићи нису тражили. Скоро годину дана ову породицу помажу хумани људи које је организовао Небојша Милошевић из Параћина. 

Више пута доносили су пакете хране, одеће, играчке, средства за хигијену. Помагали су и људи из Београда, Неготина.

Небојша Милошевић из Параћина каже да деца живе у тешким условима.

"Мислим да за већину нас помало није ништа у складу са својим могућностима. Ко колико може да се некако прикључи акцији", наводи Милошевић.

Овој породици најпотребније је да се среди кућа, поново прикључи струја и уведе вода. Дрва, кажу, нису проблем, обезбедиће Синиша, али пре зиме треба урадити све остало јер за два месеца Антићи очекују још једно дете.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво