Хотели у Врњачкој Бањи траже раднике

У свим хотелима високе категорије у Врњачкој Бањи отворени су конкурси за пријем угоститељских радника на неодређено време. На конкурсе се не јавља довољан број кандидата, иако је у евиденцији филијале Националне службе за запошљавање у Врњачкој Бањи око 250 људи са одговарајућом стручном спремом.

Читава армија запослених потребна је да би се задовољио ниво услуга у хотелима високе категорије. Букинг оцена већих од 9, на пример, значи да на два, највише три госта има један радник угоститељске струке. Хотели у Врњачкој Бањи траже не само куваре, конобаре и спремачице, него и стручна лица попут васпитачица у мини хотелским вртићима.

"Хотел 'Цептер' током целе године има потребу за запошљавањем нових кадрова, поготово сада када смо на уласку у нову сезону 2020. године, тако да и сада тренутно је актуелно запошљавање", каже Маја Реметић из хотела "Цептер".

Хотели нуде одличне услове. Рад на неодређено време, могућност обуке и напредовања у струци.

"И даље тражимо људе. И даље обучавамо људе. И даље инвестирамо у наш кадар", истиче директор хотела "Тонанти" Александар Гвоздић и додаје да сви запослени у том хотелу имају стални радни однос.

У Врњачкој Бањи тренутно има више од 2.000 постеља у луксузним хотелима. Граде се још два и велики спа центар. Оглашавање за нова радна места су у филијали Националне службе за запошљавање у самој бањи и околини.

"У последњих годину дана је отворен велики број хотела са три, четири звездице, чак и пет звездица у Врњачкој Бањи, тако да је изражена потреба за радницима свих профила угоститељске струке", нагашава Славиша Луковић, директор филијале Националне службе за запошљавање у Врњачкој Бањи.

У Врњачкој Бањи ће 4. марта бити одржан Сајам запошљавања. Већ се зна да ће 15 послодаваца понудити више од 100 нових радних места у области угоститељства и туризма.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво