Евакуација српских држављана из Вухана

У току је евакуација тројице српских држављана из кинеског града Вухана, сазнаје РТС.

Они ће напустити епицентар заразе коронавирусом уз помоћ Француске, која ће организовати авионски превоз до града Истреа где ће се обавити прегледи и предузети мере здравствене заштите.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је јуче да ће троје српских држављана из Вухана бити евакуисано уз помоћ Француске и да се очекује да авион стигне данас у току дана. 

Од коронавируса, према најновијим подацима, умрло је 259 људи, сви у Кини, од којих 249 у покрајини Хубеи. 

Сједињене Државе су увеле привремену забрану уласка у земљу страним држављанима који су недавно посетили Кину док ће Американци који се враћају из те земље бити стављени у карантин.  

Вирус је регистрован у 25 земаља широм света, између осталих и у Русији, Британији, Шведској, Италији. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи