Оливеру Ивановићу одата почаст и у Косовској Митровици

У Косовској Митровици, на месту где је пре две године убијен, страначке колеге, представници Српске листе, бивша супруга и пријатељи запалили су свеће и одали почаст Оливеру Ивановићу.

Бивша супруга Марина Ивановић, потпредседница Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић и председник Српске листе Горан Ракић, изјавили су да ће инсистирати да убиство Оливера Ивановића буде расветљено а да налогодавци и извршиоцу буду кажњени.

Марина Ивановић је захвалила свима који су дошли да одају почаст Ивановићу и да поставе питање ко је и зашто убио лидера СДП-а.

"Да ли је кривац секретарица и најблажи сарадник Оливера Ивановића. Неко очигледно треба да одговара, они иду ка томе, али ми ћемо истрајати и Силвана Арсовић ће на крају доказати своју невиност, а прави кривац мора да одговара", рекла је Ксенија Божовић.

Горан Ракић је поручио да ће "послати писмо на све адресе".

"Тражићемо од међународне заједнице да се укључи у даљи истражни ток. Још једном поручујем свима: Нећемо одустати док се год не открије починилац, налогодовац и убица, нећемо стати", рекао је Ракић.

Помен Ивановићу служен је и у крипти Храма Светог Саве у Београду.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године, испред седишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

До сада извршитељи и налогодавци овог убиства нису откривени.

У Приштини је подигнута оптужница против шест особа, осумњичених за помагање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво