Помен Оливеру Ивановићу у Храму Светог Саве

У крипти Храма Светог Саве у Београду служен је помен убијеном Оливеру Ивановићу, који је почео тачно у 8.15, симболично у време када је пре две године у Косовској Митровици убијен лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда".

На данашњи дан пре две године у Косовској Митровици је убијен Оливер Ивановић

Помену, који је служио викар патријарха Иринеја, епископ Стефан, присуствовали су супруга Оливера Ивановића, Милена, са сином, као и премијерка Србије Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић је, пред помен Оливеру Ивановићу, рекла за РТС да је њена основна порука да Београд никада неће стати у истрази док не открије ко су стварни налогодавци убиства. 

Пошту убијеном Ивановићу одали су чланови породице, пријатељи, али и велики број грађана.

У име породице, епископ Стефан захвалио је свима који су дошли да одају пошту Оливеру Ивановићу, уз поруку да служење данашњег помена показује "да не заборављамо наше људе и да их никада нећемо заборавити".

Помену су присуствовали и министри Небојша Стефановић, Бранко Ружић, Ненад Поповић, Зоран Ђорђевић, Расим Љајић, Младен Шарчевић, Горан Кнежевић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, заменик директора те канцеларије Петар Петковић и државни секретар у МСП Вељко Одаловић. 

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године, испред седишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

До сада извршитељи и налогодавци овог убиства нису откривени.

Двогодишњи помен Оливеру Ивановићу одржан je и у Косовској Митровици у десет сати на месту његовог убиства, испред просторија његове странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво