Градски омбудсман позива медије да не афирмишу мотиве који оправдавају нападе на службена лица

Омбудсман Града Београда Миљко Ваљаревић апеловао је да медији у својим извештајима о догађају код видиковачке пијаце и сличним случајевима не афирмишу мотиве и разлоге који оправдавају нападе на службена лица, истичући да је по службеној иницијативи покренуо поступак контроле, саопштио је Беоинфо.

Миљко Ваљаревић је у саопштењу навео да се најпре преко електронских, а потом и штампаних медија информисао о догађају код видиковачке пијаце, када је приликом контроле продаје робе дошло до физичког сукоба, при чему је повређена припадница Комуналне милиције Града Београда.

"Из медијских објава даље смо сазнали да су након наведеног догађаја једно лице привели припадници МУП-а, а да је припадница Комуналне милиције превезена у Ургентни центар Клиничког центра Србије", навео је он.

Каже да је на основу наведених сазнања, а у складу са Одлуком о омбудсману Града Београда, по службеној иницијативи покренуо поступак контроле.

Према његовим речима, контрола и надзор обављени су јуче у службеним просторијама Секретаријата за послове комуналне милиције, при чему је обављен службени разговор са в. д. секретара Иваном Дивцем и лицима повезаним са описаним догађајем.

Омбудсман Града Београда Миљко Ваљаревић апеловао је тим поводом да медије не афирмишу мотиве и разлоге који оправдавају нападе на службена лица.

"Такође, позивамо грађане и сва службена лица која учествују у поступку контроле и заштите комуналног реда, да се придржавају свих прописа, јер је очување и унапређење комуналног реда у заједничком интересу свих грађана", истакнуто је у саопштењу омбудсмана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво