Протест навијача Црвене звезде испред црногорске амбасаде

После победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном, навијачи београдског клуба протестовали су испред Амбасаде Црне Горе у Београду, изражавајући подршку Србима у тој земљи.

После утакмице, навијачи су се окупили испред Штарк арене и кренули у шетњу до црногорске амбасаде у Кнез Михајловој улици.

Навијачи Црвене звезде су, као и на утакмици, носили транспарент: Црна Гора и Србија - то је једна фамилија. Такође, на протесту су се могле видети и поруке: Не дамо светиње, Земаљска су кратка царства, а небеска трају довека...

Делијама су се прикључили и ратни војни ветерани, као и поједини грађани.

Колона се, уз песму и српске заставе, као и заставе са Његошевим ликом, кретала београдским улицама, а понегде је због њих био заустављен и саобраћај. 

Репортер РТС-а је јавио да су окупљени испред амбасаде покушали ватрометом и пиротехничким средствима да скину заставу Црне Горе, али да нису успели. Застава је остала да се вијори, али је оштећена. 

У више црногорских градова и данас су одржани протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво