Протест навијача Црвене звезде испред црногорске амбасаде

После победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном, навијачи београдског клуба протестовали су испред Амбасаде Црне Горе у Београду, изражавајући подршку Србима у тој земљи.

После утакмице, навијачи су се окупили испред Штарк арене и кренули у шетњу до црногорске амбасаде у Кнез Михајловој улици.

Навијачи Црвене звезде су, као и на утакмици, носили транспарент: Црна Гора и Србија - то је једна фамилија. Такође, на протесту су се могле видети и поруке: Не дамо светиње, Земаљска су кратка царства, а небеска трају довека...

Делијама су се прикључили и ратни војни ветерани, као и поједини грађани.

Колона се, уз песму и српске заставе, као и заставе са Његошевим ликом, кретала београдским улицама, а понегде је због њих био заустављен и саобраћај. 

Репортер РТС-а је јавио да су окупљени испред амбасаде покушали ватрометом и пиротехничким средствима да скину заставу Црне Горе, али да нису успели. Застава је остала да се вијори, али је оштећена. 

У више црногорских градова и данас су одржани протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 03. јан 2020, 00:50) - anonymous [нерегистровани]

Протест ДА

Вандализам НЕ

(петак, 03. јан 2020, 00:06) - Mina [нерегистровани]

Protesti

Molim Vas, ne samo Srbima u CG. Ne protestuju samo Srbi u Crnoj Gori, vec svi vjernici SPC. Crnogorka jesam, volim Crnu Goru jednako kao i Srbiju. Jedan narod, bratski.