Бака Олга са 77 година носи сина на плећима

Иако, због церебралне парализе, од рођења непокретан, 59-годишњи Предраг Бошковић из Мушића код Косјерића, уз подршку 77-годишње мајке, која га од рођења носи на плећима, успешно побеђује животне препреке. Обрађује дрво, израђује намештај, бави се пирографијом, дружи се, и уз подршку породице, родбине, комшија и косјерићког Центра за социјални рад, како каже, "живи пуним плућима".

Први, али и сви наредни кораци у готово шест деценија живота Предрага Бошковића, били су уз њену снажну мајчинску љубав, подршку и помоћ.

"Мајка ме је носила на леђима у школу и из школе, мајка је поделила живот са мном, такорећи и она живи два живота на неки начин, мој и њен", испричао је Предраг.

Олга Бошковић, Предрагова мајка, казала је да је било лакше док је био мањи.

"Е сад, како је већи... Није лако воликог човека дигнути на леђа и носити и све, али шта ћеш, тако ми је Бог ваљда усудио, па немам куд, морам", рекла је Олга.

Уз све обавезе у домаћинству на селу, упркос крхкој грађи и годинама, Олга прати Предрагова интересовања, којих се због болести није одрекао.

"Ја њега ту изнесем и додам му све што му треба, турим ту, а колица су имала нека ал‘ он не може, где ћемо ми ту колица, не може, нудило је Социјално, нека", додаје Олга Бошковић.

Предраг је, каже, увек налазио неку сатисфакцију у животу, утеху у дрвету.

"Радим са дрветом. Ја идем да радим као да сам договорио огроман посао, ја морам да завршим то данас, ја волим да радим", прича Предраг.

До нових, животних победа, Предраг једном, левом руком ствара, планира и прижељкује свадбу братаница.

"Да је мајка уз мене жива и здрава, бар оволико колико је сад. А докле ћемо моћи и ја и она, то ћемо видети", казао је Предраг.

број коментара 22 Пошаљи коментар
(понедељак, 09. дец 2019, 11:00) - Grkinja [нерегистровани]

Pomoć

A niko iz okoline niti vlada ne može priuštiti tom čoveku kolicu? :(

(понедељак, 09. дец 2019, 04:58) - bojana [нерегистровани]

za ovakve teske slucajeve

treba zakon da ne postoje nikakve pravne prepreke da drzava mora da im pomogne,.da takvi slucajevi moraju da imaju prednost..

(понедељак, 09. дец 2019, 00:08) - popaj [нерегистровани]

zivot

I onda se nadje neko da tupi o depresiji i kako mu je tesko u zivotu i kako ima suicidne misli.

(понедељак, 09. дец 2019, 00:04) - Nikola [нерегистровани]

Nada

Ljudi pa oni se smeju...pored tolike muke, oni daju osmeh...odmah neki kontakt, ziro racun, bilo sta...preo cega moze da im se pomogne...

(понедељак, 09. дец 2019, 00:00) - Nikola [нерегистровани]

majka

Ako ikako saznas kako im se moze pomoci, kontktiraj me i ja bih pomogao...javljam se iz CH...nisam imucan ali imam za toliko da pomognem...

(недеља, 08. дец 2019, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

Majka

Bog te blagoslovio Majko!

(недеља, 08. дец 2019, 23:29) - Danka [нерегистровани]

Dirljivo do bola

Hitno organizovati pomoć!

(недеља, 08. дец 2019, 23:14) - Mosev [нерегистровани]

Majka

Dali mogu dobit na koji racun da se skupi sredstva da pomognemo ovoj super mami.

(недеља, 08. дец 2019, 23:10) - anonymous [нерегистровани]

Nadrealno strašno

Ovo je epska katastrofa od koje se čoveku duša naježi, istovremeno iz osećanja užasa i jubavi. Ima Srbija pregršt nadrealnih primera nesebične ljubavi i požrtvovanosti poput ovog. Primera pravog života i žrtve koji čiste i dušu i um. Želim najiskrenije ovim ljudima da im se od sutra život u korenu promeni.

(недеља, 08. дец 2019, 23:07) - anonymous [нерегистровани]

Мајка

Хајде Тамара, једна лепа кућа прилагођена колицима, нека стаза да колица могу да прођу до села и наравно колица да мајка мало предахне, јуначки је изгурала ових 59 година, нека сада мало и она добије заслужени одмор.
Оно што мајка може, не може нико други.