Ивановић: Лажна вест приштинских медија о смрти Силване Арсовић додатни притисак на њу

Директор КБЦ у Митровици Милан Ивановић демантовао је информацију о смрти Силване Арсовић, дугогодишње сараднице Оливера Ивановића.

Поједини приштински медији поподне су објавили лажну вест о смрти Силване Арсовић, која се од синоћ налази у Клиничком центру у Северној Митровици због тегоба са притиском.

"Наша пацијенткиња Силвана Арсовић која је јуче примљена у лошем општем стању због вртоглавице и болова у грудима, тренутно је на одељењу полуинтензивне неге у побољшаном и релативно стабилном здравственом стању, после терапије и неге коју је добила", рекао је Милан Ивановић, директор КБЦ у Митровици.

Он се посебно осврнуо на притисак и стрес којем је већ дуго изложена Силвана Арсовић.

"После нових притисака од стране медија и лажних информација да је Силвана Арсовић умрла, дужан сам да демантујем такве срачунате дезинформације, чији је изгледа циљ да се изазове даље погоршање њеног стања и вероватно да се она уклони као сведок осионости неких институција, које износе лажне оптужбе на њен рачун. Истовремено, оптужбе медија да је она под сумњивим околностима умрла представљају и покушај оптужбе на рачун наших здравствених радника и институција", рекао је Ивановић.

Потпредседница Грађанске иницијативе СДП "Оливер Ивановић" Ксенија Божовић нагласила је да ће они који су пласирали лажну вест о смрти Арсовићеве морати за то да одговарају пред надлежним институцијама.

"Чим сам чула за ту вест дошла сам да се лично уверим како је Силвана. Њено стање јесте лоше, али је она жива. Сматрам да је ово још један вид притиска на њу и зато ће они који су објавили ову лажну вест морати да кажу одакле им таква информација. Ако не нама, онда надлежним институцијама. Ми у Грађанској иницијативи смо ово схватили и као упозорење. Не дај Боже да се нешто лоше деси Силвани, они ће одговарати за то, а чим се буде опоравила, Силвана ће поднети тужбу против њих", рекла је Божовићева.

Секретарица убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића примљена је јуче у коронарну јединицу Интерног одељења Клиничко - болничког центра у Северној Митровици због погоршаног здравственог стања изазваног повишеним крвним притиском.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво