Од данас обавезне зимске гуме, колико кошта замена

На свим возилима од данас су обавезне зимске гуме. Међутим, због повољних временских прилика многи су одустали од замене гума. Код вулканизера нема гужви и има довољно гума свих врста.

Многи возе до првог снега, а онда калкулишу да ли да ставе зимске гуме. Вулканизери кажу да су ови топли дани одложили гужве у сервисима, али да, и поред недостака радне снаге, услуга није поскупела.

"Услуге нису мењане, ту сам већ шест година, нисмо мењали цене услуга, до 16 цоли 600 динара преко 16-17 је 800 динара и 19-20 цоли до 950 динара", каже Милан Ђурић, пословођа једне ауто-куће.

Вечита дилема је да ли купити половне или нове зимске гуме. Стручњаци кажу да на квалитет половних гума утиче пре свега њихова старост, а не дубина шаре. Оне с временом губе својства и при кочењу не дају жељене резултате.

"За универзалне и за зимске и за летње зависи од жеље клијента, а половне не препоручујемо и не продајемо", додаје Ђурић.

Гума на лагеру има довољно и цене су све повољније и крећу се од 4.000 до 30.000 динара, у зависности од димензије.

Дилеме нема: уколико су на путу лед и снег, а на аутомобилу имате летње гуме, а још притом изазовете саобраћајни удес, постајете аутоматски криви јер ваше возило није имало одговарајућу законски прописану опрему. Третира се као технички несиправно возило. 

Може се слободно рећи да су домаће гуме квалитетом достигле стране јер се многе од њих производе по лиценци познатих светских брендова који су купили српске фабрике, тако да домаће гуме задовољавају све европске стандраде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво