Јагодина, обележена 21. годишњица меморијалног купа “Потпуковник Горан Остојић“

Дан 63. Падобранске бригаде и 21. годишњица меморијалног купа "Потпуковник Горан Остојић" обележени су у Јагодини пригодном академијом и пројекцијом документарно–играног филма "Ратне приче са Кошара".

Дирљив моменат у Јагодини. Сусрели су се непосредни актери борби на Кошарама - ветерани 63. падобранске бригаде, породица и пријатељи њиховог тадашњег команданта потпуковника Горана Остојића и аутори филма "Ратне приче са Кошара".  

Прилика да се још једном сете и одају пошту Горану Остојићу који је погинуо, баш како то у заклетви 63. падобранске пише - "за отаџбину, за друга, за војничку и ратничку част".

"Горана сам познавао 30 година, откад сам почео да радим. Заједно смо прошли много тога. Имао сам ту несрећу да му ја склопим очи, јер сам медицински техничар. Била је част радити са њим", рекао је Дејан Рачић, заставник у пензији.

Филм наше куће и "Застава Филма" "Ратне приче са Кошара" не престаје да интересује јавност. На Јутјубу већ има 2,2 милиона прегледа.

"Зашто је толико људи погледало тај филм. Са једне стране о том еништа нисмо знали. Са друге трнае мислим да је тај филм испричан на један емотиван и искрен начин и да та људска прича је привукла сваког од нас да погледа тај филм и да каже да је то могло да се деси мени, мом мужу, детету или било ком другом", истакла је ауторка филма Слађана Зарић.

Организатори меморијалног купа "Потпуковник Горан Остојић" захвалили су се свима који чувају сећање на храброг борца са Кошара, а добитници плакета су и Слађана Зарић и дописништво РТС-а у Јагодини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара