Понос Србије: Милица из Ариља је најбољи студент у Москви

Милица Крчевинац из Ариља проглашена је за најбољег студента мастер студија Руског државног универзитета друштвених наука (РГГУ).

Двадесетпетогодишња Милица је у Москви завршила мастер на смеру "Бренд менаџмент у реклами и односима са јавношћу".

На данашњој церемонији добила је диплому и симболични кључ најбољег студента РГГУ.

Милици ће у уторак за успешно студирање и највише оцене бити додељена престижна "црвена диплома", која се може назвати и "диплома са почастима" пошто је у Русији добијају само најистакнутији студенти. 

Такође, Милица је осим за високе резултате награђена и за друштвену активност и помоћ у организацији научне делатности РГГУ.

"Пресрећна сам јер је образовање за мене једна од најважнијих ствари у животу. Могу слободно да кажем да сам током студирања дала 100 одсто себе. Студирање на другом језику за мене је био велики изазов, нарочито јер руски језик нисам знала пре доласка у Русију. Кроз свакодневне ситуације и студирање усавршила сам га до највишег нивоа", рекла је Милица Крчевинац за РТС. 

За разлику од већине вршњака, са дипломом најбољег студента Милица се враћа у Србију где ће применити стечено знање.

Милица Крчевинац је родом из Ариља, а основне студије завршила је на Факултету политичких наука у Београду, смер новинарство. 

број коментара 10 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. јул 2019, 12:14) - P. U [нерегистровани]

Bravo

Devojci svaka cast, ali malo se osvrnite, nije ona jedina koja je zavrsila master studije u Moskvi sa odlicnim uspehom. Ima dosta drugih studenata koji imaju crvene diplome, sa najboljeg pravnog fakulteta (Moskovska drzavna pravosudna akademija) univerzitet MGLU, MGU, muzicka akademija Cajkovskog i itd. SmAtram da treba pisati i o nama “bednicima” koji nemamo nikoga iza sebe da nas ubaci na tv i novine. Hvala

(субота, 06. јул 2019, 01:07) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Ponosni. Više ovakvih vesti nam treba. Ova devojka dokazuje da i mi srbi nešto možemo. Hvala i puno sreće

(субота, 06. јул 2019, 00:34) - Einstein [нерегистровани]

Radoznao

Taj bivsi student konzervatorijuma ima sigurni ime i perzime.Bio bih veoma zahvalan kod biste to i napisali ako moze.Zahvalan

(петак, 05. јул 2019, 22:35) - anonymous [нерегистровани]

Катрамунаћ

Ми у Москви имамо и најбољег студента клавира на надалеко чувеном Конзерваторијуму Чајковски. Завршио је цео Конзерваторијум, пуних осам година, на катедри код професора Дорењског, добио је Црвену диплому као најбољи студент укључујући и Русе, уписао после 6 година основних студија, последипломске за асистента-стажисту, и пре пар недеље и то завршио такође као најбољи. У септембру га чека стални посао као асистента на Конзерваторијуму. Имао је само овога пролећа више концерта у Москви. И то никога овде није интересовало, а то никада нико из Србије није урадио што је урадио овај млади човек у свету пијанизма.

(петак, 05. јул 2019, 22:23) - Dragoljub [нерегистровани]

To je ponos

Hvala ti sto nas predstavljas u najleprem svetlu.

(петак, 05. јул 2019, 20:59) - anonymous Milan [нерегистровани]

Zaharova br2

Za mene je ovo vrlo jednostavno. Ovu devojku kao uspesnu damu vidim u nasoj vladi kao PR koja ce se bori za Srbiju. Za mene je ona Srpska Zaharova kojoj treba pruziti šansu da predvodi Srbiju u spoljnoj politici. Zamislite takvog talenta za 10god, niko joj nebi ravan u svetu.

(петак, 05. јул 2019, 20:46) - anonymous [нерегистровани]

Nadam se da

Ces u Srbiji ostvariti svoje snove......Srecno!!!

(петак, 05. јул 2019, 20:42) - Бранко [нерегистровани]

Ариље-Москва

Мало дете

(петак, 05. јул 2019, 20:22) - Sale [нерегистровани]

Iskreno

Bravo Micooooo,zivela 1000 godina !

(петак, 05. јул 2019, 19:57) - anonymous [нерегистровани]

Браво Милице!

Хвала ти пуно што представљаш нашу земљу у најлепшем могућем светлу! Само тако настави и још пуно успеха да оствариш у животу!