Ко су креативни амбасадори Србије

"Србија ствара" назив је нове платформе коју покреће Савет за креативне индустрије председнице Владе, а у циљу промоције наших научника и уметника у свету. Званично је почела постављањем фотографија тзв. креативних амбасадора у конзулату Србије у Цириху.

Млади глумац и један од наших најпризнатијих хирурга добили су нову улогу. Од сада су и креативни амбасадори Србије.

"Част је, поготово зато што се самим тим скреће фокус на креативност, на уметност и на неки начин даје се неопходна пажња управо тим делатностима за које ја сматрам да Србија има велику предност зато што је богата младим и талентованим људима", наводи глумац Милош Буковић.

Србија има и Мирослава Ђорђевића, хирурга са више од две хиљаде урађених операција промене пола.

"Врло мало људи се бави овом дисциплином у свету, не само у Србији. Зашто сам ја сада ту где јесам? Можда разлог лежи у изузетном и напорном раду, који никада не мора да престане и енергији која мора да буде на првом месту", истиче Мирослав Ђорђевић, реконструктивни хирург и научник.

Генерални конзул Србије у Цириху Зоран Јеремић каже да су поносни што имамо добру презентацију наших људи из Србије.

"Ово је занимљива страница у нашем раду", додао је Јеремић.

Страницу окреће 12 амбасадора из области дизајна, музике, филма, забаве, нових технологија, науке. И званични и креативни представници сагласни су када говоре о циљу.

"Нажалост, о нама се увек говори са неким сећањима на историју блиску која није тако сјајна, а ми у Србији имамо одличне научнике, привреднике, пуно квалитета које желимо да приближимо свету кроз кампању 'Србија ствара' и изузетно смо поносни да је 'Биосенс' део ње", наглашава Весна Бенгин из Института "Биосенс".

Почело је од највећег швајцарског града, а ускоро ће њихова достигнућа отићи у цео свет. Исте слике биће у свим српским представништвима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се