РТС: Грешка, а не фалсификат

Колегијум РТС-а објашњава како се "стоп кадар" председника Србије Александра Вучића нашао у преносу церемоније из Париза.

У недељу, 11. 11. 2018. године, РТС је емитовао специјалну емисију посвећену стогодишњици завршетка Првог светског рата.

Током емисије директан пренос церемоније из Париза био је комбинован са разговором са гостима у студију, јављањем специјалног извештача РТС-а из Париза и извештајем о активностима председника Србије на овом скупу, пре свега о његовом сусрету са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

У 11.52, француска телевизија, чији је сигнал преко Евровизије преузимао РТС, дала је током говора председника Француске Макрона кадар дела трибине на којој је седео председник Србије Александар Вучић.

Уредник преноса урадио је такозвани "стоп кадар" са намером да га касније као апликацију користи у наредним информативним емисијама.

Током специјалне емисије, лошом проценом дежурног уредника, исти тај "стоп кадар" коришћен је два пута у трајању по три секунде на начин који одудара од стандарда РТС-а.

Колегијум РТС-а се извињава због овог професионалног пропуста који ће бити санкционисан, али уједно одлучно одбацује све злураде коментаре о покушајима фалсификовања овог догађаја.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 14. нов 2018, 07:50) - anonymousfg [нерегистровани]

Istovremeno

A vi ste istovremeno gledali i RTS, i slovenačku, i austrijsku, i još neku televiziju!?

(уторак, 13. нов 2018, 23:41) - Duško [нерегистровани]

Greška?

Može centrala jednom da pogreši...

(уторак, 13. нов 2018, 22:54) - anonymous [нерегистровани]

Profesionalno

Profesionalno, ali sta god da uradite, ni 12 vekova nije dovoljno da Vas ostali stignu. Živi bili

(уторак, 13. нов 2018, 21:50) - zadovoljna gledateljka RTS.a [нерегистровани]

bez obaziranja na one koji vam zavide

jedini ste u regionu koji se bavite cistim i profesionalnim novinarstvom, imate sjajne novinare i novinarke, urednike i urednice, prava ste srpska televizija koja pokriva sve krajeve nase zemlje, niste zlonamerni, zato opusteno, bez brige, ta mala gomila "gradjana" bi sve dala da moze da vas privoli za sebe, ali, vasa odgovornost je na najvisem nivou. zato sto manje "gradjana i gradjanki" a sto vise naroda u vasem fokusu.

(уторак, 13. нов 2018, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Ej bre

Sta se bre I zbog cega izvinjavate.Greska pa sta.Sta cete da sankcionisete I koga.Nemojte da se pravdate bilo kome. Sto nije Pink prenosio Vek pobednika. Samo opusteno RTS.

(уторак, 13. нов 2018, 19:51) - milan [нерегистровани]

Greška

Kadar,o kome govorite, prikazale su mnoge TV kuće pa nije
čudno da se je pojavio i na vašoj televiziji. Neke televizije,
kao Slovenačka, Austrijska ..iste te kadre su ponovile i više
puta. Vaša televizija je profesionalna i oko toga se ne bi
trebalo toliko rapravljati.