Најстарији ски-центар у Србији одлази у историју

Пред нама је скијашка сезона, aли скијања неће бити на стазама "Добре воде" на планини Гоч. После скоро четири деценије, то скијалиште је избрисано из туристичке понуде српских ски-центара. Комплетна инфраструктура скијалишта завршила је на лицитацији као старо гвожђе, за поравнање дугова бившим радницима Скијашког клуба "Гоч".

После судских пресуда, од најстаријег ски-центра у Србији остали су само архивски снимци и фотографије хиљаде деце који су на овим стазама направили прве кораке.

"Скијама сам прешао километре и километре по Гочу. Сумњам да ћу моћи икада више, имајући у виду цене на Копаонику", каже Слободан Ђуровић.

На ски-стазама "Добре воде" остали су само трагови камиона којима су отпремљени стубови жичара. Избрисане су и из понуде Туристичке организације Краљево.

"У овом тренутку принуђени смо да урадимо тако нешто с тим што ћемо покушати да Гоч представимо као дестинацију где деца могу да се санкају, грудвају и праве Снешка Белића. Нажалост, не могу да се скијају, могу, али као на сваком брду овде поред Краљева", напомиње Игор Тешић из Туристичке организације Краљево.

У локалној власти у Краљеву кажу да су били беспомоћни да више ишта ураде за скијање на Гочу.

"Када неколико мандата уништава ту планину мислим да је недовољно времена да решите све проблеме. Наравно ми ћемо на томе радити и очекујемо да ћемо за пар година имати боље резултате и да ће Гоч поново оживети. Уколико буде заинтересованих инвеститора који су спремни да уложе новац на Гоч, ми ћемо их дочекати раширених руку", напомиње градоначелник Краљева Предраг Терзић.

Ски-центар "Добре воде "на Гочу 80-их година саградила је група ентузијаста предвођена Краљевчанином Милошем Миленковићем.

Осим Дома са 80 лежаја, направљене су две ски-стазе, постављени лифтови и успињаче са 100 седишта. Све то, завршило је као старо гвожђе за поравнање дугова бившим радницима Смучарског клуба "Гоч".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи