Богдан и Тамара стигли на циљ хумане мисије

После осам дана и 250 препешачених километара од Београда до Ниша, Тамара Кларић и Богдан Стевановић стигли су вечерас на циљ. Тиме су завршили хуманитарну мисију, мотивишући људе да слањем СМС порука помогну изградњу дечјег хематоонколошког одељења нишког Клиничког центра, у коме се лече најмлађи пацијенти са југа земље, оболели од рака.

Нешто више од 256.000 корака направили су Тамара и Богдан у својој хуманој мисији са жељом да помогну најмлађима који се у Нишу лече од најтежих болести. За осам дана, СМС порукама и директном донацијом, прикупили су готово милион и по динара.

"Радили смо ово и зато да бисмо пробудили у свима нама нешто лепо и позитивно и мислим да треба да причамо много о овоме", каже Тамара Кларић.

"Сви смо превише узбуђени, али ово што сада доживљавамо од свих људи који су нас дочекали и од вас медија, нисмо очекивали", задовољан је Богдан Стевановић.

Од Београда до Ниша прошли су кроз 40 насељених места. У Алексинцу им се, иако у инвалидским колицима, до циља придружила Бањалучанка Биљана Недић.

"Ваљда свима нама у неком тренутку треба нека помоћ. Ако сам данас бар мало допринела, идем срећна у своју Бањалуку", каже Биљана Недић.

У Националном удружење родитеља деце оболеле од рака кажу да им за завршетак радова на новом одељењу у Нишу недостаје још шест милиона динара.

"Надамо се да ћемо до Нове године прикупити тај преостали новац и да ћемо, по плану, у фебруару 2018. године болницу и отворити", каже Јоланд Корора, председница НУРДОР-а.

Помоћник директора Клиничког центра за хируршка питања Горан Станојевић истиче да ће то значити побољшање услова лечења најмлађих пацијената који болују од тешке и опаке болести, пре свега услова рада. Реч је, додаје, о посебном одељењу које тај клинички центар није имао.

Начелница Одељења за хематологију и онкологију Клиничког центра у Нишу Гордана Костић наводи да тренутно имају 20 пацијената и ако дође још неки пацијент онда имају проблем са смештајем.

"За њихово лечење које траје дуго потрени су специфични, најбољи услови на нивоу европског стандарда", каже Костићева.

Слањем СМС-а на 1150 помажете изградњу 750 квадрата болнице у Нишу, за коју је Министарство здравља извојило 15 милиона динара. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво