Вулин: Председник и Влада ће бринути о Србима ма где да живе

Министар одбране Александар Вулин, као изасланик председника Србије, присуствовао је у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Шибенику свечаном устоличењу новоизабраног епископа далматинског Никодима Косовића, поурчивши да ће председник и Влада Србије наставити да брину о Србима ма где да живе.

Црквене обреде предводио је српски патријарх Иринеј са епископима Српске православне цркве и митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.

Александар Вулин је, наког церемоније, рекао да председник Србије Александар Вучић и Влада Србије брину и бринуће о сваком Србину без обзира на то где живи, посебно о Србима који живе тешко, посебно о онима који су суочени са неразумевањем, некада мржњом, а скоро увек са некажњеним нападима на себе. 

Како је додао, они ће учинити све да "овим људима овде буде боље и да кроз разговоре са хрватском државом заиста променимо њихов живот набоље", наводи се у саопштењу Министарства одбране. 

"Постоје српска села у Далмацији у којима нема путева, а у многима нема чак ни струје. У 21. веку то једноставно није могуће. Наша политика јесте таква да кроз дијалог, да кроз разговоре покушамо да помогнемо Србима који живе на овим просторима да живе боље и да им наша политика свакако помаже. Влада Србије и председник Србије ће наставити да брину о Србима без обзира где они живе", поручио је Вулин. 

Сам чин рукоположења и устоличења новоизабраног епископа далматинског Никодима траје два дана.

Патријарх српски Иринеј је јуче обавио чин наречења у Светоарханђелском манастиру Крка, а данас је у центру епархије у Шибенику одржана Света литургија с чином архијерејске хиротоније и устоличења у трон епископа далматинског. 

За епископа далматинског Никодим је именован у мају на заседању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.

На челу Епархије далматинске, досадашњи игуман Манастира Крка Никодим Косовић, замениће Фотија Сладојевића, који је постављен за владику зворничко-тузланског. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво